top of page
  • Skribentens bildMatix

Varför MATIX?

Hej på dig!

Så roligt att du hittat hit, till studentbloggen! 😀


Mitt namn är Sofia Tennek, och jag tänkte ta med dig på en liten resa om hur jag hamnade på MATIX-programmet 22/23. Kanske sitter du med funderingar kring vad nästa steg ska bli för dig, eller så är du kanske bara nyfiken på MATIX? Låt mig få dela med mig lite av mina tankar och varför jag hamnade här.


För mig har alltid personlig utveckling och nya äventyr legat mig varmt om hjärtat. Jag är uppvuxen i en entreprenöriell familj med stort fokus på att följa hjärtat och prova det som känns kittlande och utmanande. Med detta som utgångspunkt sökte jag mig till både alperna för skidåkning och Medelhavet för jobb på privata lyxyachter, innan jag bestämde mig för att påbörja min ekonomikandidat med fokus på management på Handelshögskolan här i Göteborg.


Under dessa år blev det tydligt för mig att det är människor jag vill jobba med, och gärna med personer som gillar förändring och utveckling. Jag kände ett fortsatt behov av att upptäcka världen under och efter kandidaten, vilket ledde till att jag sökte mig till både utbyte och en eventuell plan om att åka tillbaka till yachterna. Dock fick jag tänka om då både pandemi och kriget i Ukraina inträffade. Det blev en period som speglades av oerhört många funderingar och tankar, och jag vände och vred på möjliga scenarion om och om igen. Jag funderade mycket på vad jag ville, i vilken miljö jag trivdes bäst i, vad jag tyckte var kul och vad kroppen hade för behov. Detta var för närmare exakt ett år sedan, och det var då som MATIX dök upp mitt framför ögonen på mig.


Jag pratade en del med vänner som gick programmet och blev fascinerad över hur stort fokus det var på personlig utveckling. Det väckte en nyfikenhet hos mig och jag samlade på mig mer information om vad det var för utbildning. Vid den tidpunkten var jag inte övertygad om att jag ville läsa vidare, men ju mer jag fick veta om programmet desto mer självklart kändes det. Det kändes som en “Sofia-utbildning”. Framförallt lockades jag av de olika modulerna (kurserna) samtidigt som personlig utveckling var en parallell strimma under året. Det kändes också givande att få parera den akademiska världen med näringslivet. Jag lockades av att få utmanas och utvecklas på ett företag som en del av utbildningen. Programmet växte verkligen för mig och kändes på så många sätt rätt.


Så, om du går i tankarna på att söka MATIX så vill jag bara säga, DO IT! Det är ett år fyllt av positiv energi från underbara klasskompisar, en kursledning som lägger ner själ och intresse för att alla i klassen ska utvecklas och må så bra, företag som värdesätter ens tankar och ifrågasättande och ett upplägg som ger utrymme att utforska sig själv. Hur bra låter inte det!?


Jag är SÅ tacksam för att jag sökte och ännu mer tacksam för att jag kom in. Det är ett år utöver det vanliga och jag önskar alla fick möjligheten att samla på sig MATIX-erfarenheten!


Bamsekram!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page