top of page
  • Skribentens bildMatix

Matix unika klassgemenskap

Hej på er!


Emma heter jag och har turen att gå i årets Matixklass! Tiden rusar fram och vi befinner oss lite mer än en månad kvar till examen och känslorna är definitivt blandade. Absolut ska det bli skönt att avsluta kapitlet som student efter 16 år i skolan men så tråkigt att inte veckovis få hänga med klassen. Redan nu har det smugit sig på en känsla av separationsångest inför examensdagen 2 juni.

Jag har fått i uppgift att skriva ett inlägg om Matix unika sammanhållning. Vilket jag snabbt märke var lättare sagt än gjort. Det är svårt att inte låta klyschig när Matix checkar av alla livets goa klyschor så som “vänner för livet” och “en sån här chans får man bara en gång i livet”. Men mitt bästa försök att beskriva klassen är 29 ambitiösa, engagerade och varma personer som alltid är sugna att hitta på något kul och det är jäkligt lyxigt att få vara en del av det. Vår favoritsyssla tycks vara AWs men emellanåt har vi lyckats träna, käkat middagar, fikat, åkt på skidresa, gått på hockey och konsert.


Hur fick vi en stark gemenskap? Framför allt har det visats år efter år att kursledningen är specialister på att skapa grymma klasser. De har gett oss bästa förutsättningar för att bygga nära relationer med fokus på trygghet. Till att börja med blev vi indelade i olika lärteam som har arbetat tätt tillsammans under hela året. Redan efter första veckan upplevde jag att jag lärde känna mitt lärteam bättre än personer som jag läst tre år tillsammans med på kandidaten. Under ett utmanande år som Matix är det både nödvändigt och skönt att vi klassen finner en trygghet i varandra, eftersom trygghet är en bra grund för att våga utmana sig själv. Kursledningen bjöd även in härliga alumner under den första veckan som gav oss riktigt bra inspiration på hur roligt ett Matixår kan vara. Av alumnerna tog vi efter att skapa grupperna AWix, Sportix, Festix och Resix som anordnar olika aktiviteter från padel till quizkväll. Om jag i mitt framtida arbetsliv får möjligheten att skapa team hade jag gjort copy and paste på det fokus som har varit på sammanhållningen.


Det sista jag vill slänga med till er studenter med risk att låta en aning desperat är SÖK. Att få lära sig så mycket på ett år och dessutom få hänga med klassen är grymt. För oss framöver ligger fokus på att ta vara på de sista veckorna, leverera en grym uppsats och njuta av en vecka i Kroatien ihop.

Tveka inte på att höra av dig om du har frågor!


Ha det gött
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page