top of page

Vill ni få chansen att delta? Så här går det till.

Länk i meny
Låt oss ta reda på om vi är rätt för varandra!

Handelshögskolans Matix-program pågår årligen mellan september och juni. Vi tar emot intresseanmälan från företag under hela året. Vi välkomnar små och medelstora företag som vill utvecklas och som eftersträvar kunskaps-utbyte.

Det finns ett begränsat antal platser varje år. Anmäl ert intresse via knappen nedan. 

Längre ner på sidan kan du läsa mer om hur det går till att bli Partnerföretag och vad Matchning innebär.

Viktiga datum 2022

Anmäl intresse + boka företagsbesök

Januari - augusti 2022

Boka plats till Match-intervju 

Senast 15 augusti

Matchningsintervjuer

En halvdag under mitten av september

Besked om matchresultat 

Senast 30 september

Start i företaget

Vecka 40

Så här går det till
01. Är Matix något för er?

Att vara med i Matix öppnar upp många möjligheter, men ställer också en del krav. Vi besöker därför alla företag som är intresserade av att delta för att diskutera era utbildnings- och utvecklingsbehov. Vi berättar även om vad Programmet innebär och hur året är upplagt. 

02. Säkra plats till matchningsprocessen

Om vi känner att vi är rätt för varandra säkrar ni en plats i vår matchnings-process genom en avsiktsförklaring. Matchningsprocessen innebär att vi i Matix väljer ut en av våra studenter att genomföra uppdrag på plats hos er under Partnerskapsåret. När vi meddelat att en av våra studenter tar sig an er som uppdrag övergår avsiktsförklaringen i ett Partnerskapsavtal. 

03. Målsättningar, utmaningar och behov

Senast under augusti kommer ni få skicka in en företagspresentation. Den innefattar presentation av er, era målsättningar, utmaningar och behov. Den är underlag till att studenterna kommer intervjua er och en chans att bjuda in studenterna till er värld och få dem intresserade av ert företag.

04. Träffa studenterna

I mitten av september deltar ni i en halvdags intervju. Studenterna genomför dessa intervjuer med er i sex olika forum. Genom att ni får chans att svara på öppna resonerande frågor får studenterna en god insyn om vilka ni är och era behov. Studenterna gör sedan ett analysarbete som tillsammans med bl a vårt besök hos er är underlag för att matcha.

05. Matchningsarbete

Att "Matcha" innebär att vi med vår information om er och studenternas analyser väljer ut en av våra studenter till er. Valet av student sker utifrån att ha intresse och bra förutsättningar att tillämpa Matix i ert företag och samarbeta med er. Matix är både för studenter och Partnerföretag en unik möjlighet till kunskapsutveckling. Läs mer om att Matchas med Matix.

06. Matix startar

Matix-året inleds med att våra studenter lär känna er under vecka 40. Fokus är att lära känna er verksamhet och era medarbetare. Efter denna introduktion kommer de tillämpa Matix med er i fokus torsdagar och fredagar till juni året därpå. Läs mer om Året med Matix. Klicka på knappen.

Subventionerad deltagaravgift för Partnerföretag

 

Matix på Handelshögskolan är unik i sitt slag med den tillämpning som sker i partner-företag. Västra Götalandsregionen har i uppdrag att stimulera företagande och sysselsättning och Matix ses som en av många verksamheter som bidrar till insatser för tillväxtföretag. Vi är beviljade ett verksamhetsstöd på årsbasis med årlig utvärdering av resultat. Tack vare det kan vi subventionera investeringen för att delta som Partnerföretag. Avgiften är för närvarande halverad till 4.950 kr ex. moms per månad. Månadsavgiften tas ut med start i oktober och sista fakturering sker i maj året därpå.

Tag kontakt med oss för att få veta mer om vad det innebär att bli Partnerföretag.

421A0420(2).jpg
bottom of page