top of page

Vill ni få chansen att delta? Så här går det till.

Länk i meny
Låt oss ta reda på om vi är rätt för varandra!

Handelshögskolans Matix-program pågår årligen mellan september och juni. Men redan tidigt under första kvartalet varje år börjar vi träffa intresserade företag. När vi tagit emot er intresseanmälan bokar vi ett företagsbesök och kommer till er för att diskutera samverkan.

 

Vi välkomnar små och medelstora företag som vill utvecklas och som eftersträvar kunskapsutbyte. Det finns ett begränsat antal platser varje år. Fyll i vårt intresseformulär genom att klicka på knappen Anmäl intresse. Eller boka ett telefon/Teams-möte via knappen Boka möte.

Längre ner på denna sidan finns mer information om hur det går till att bli Partnerföretag.

Vi ser fram emot att få kontakt med Dig och ert företag.

Välkommen med intresseanmälan!

Viktiga datum 2024

Anmäl intresse

Vi tar emot intresseanmälningar januari - maj 2024. Desto tidigare ni anmäler intresse, ju bättre chans att förbereda er för att delta.

Informationsmöte

Om ni vill ta reda på om Matix passar för ert företag kan ni boka tid för en första kontakt via telefon eller Teams. 

 

 

 

Ni är även välkomna att kontakta oss genom att klicka på knappen Anmäl intresse. Vi återkommer då med förslag på tid och datum för telefonkontakt. 

Besök av Matix på ert företag

Efter att vi haft en första kontakt och ni är intresserade,  besöker vi företaget för att presentera hur hela året med Matix är upplagt, och för att förstå era utvecklingsbehov.

Partnerföretagsintervjuer

En halvdag i mitten av september genomför våra studenter intervjuer med samtliga företag hos oss på Handelshögskolan.

Introduktion av studenter i företag

I vecka 40 startar studenterna samverkan med företagen.

Så här går det till
01. Är Matix något för er?

Att vara med i Matix öppnar upp många möjligheter, men ställer också en del krav. Vi besöker därför alla företag som är intresserade av att delta för att diskutera era utbildnings- och utvecklingsbehov. Vi berättar även om vad Programmet innebär och hur året är upplagt. 

02. Säkra plats till partnerprocessen

Om vi känner att vi är rätt för varandra säkrar ni en plats i vår partner-process genom en avsiktsförklaring. Partnerprocessens resultat innebär att vi i Matix väljer ut en av våra studenter att genomföra uppdrag på plats hos er under Partnerskapsåret. När vi meddelat att en av våra studenter tar sig an er som uppdrag övergår avsiktsförklaringen i ett Partnerskapsavtal. 

03. Målsättningar, utmaningar och behov

Senast under augusti kommer ni få skicka in en företagspresentation. Den innefattar presentation av er, era målsättningar, utmaningar och behov. Den är underlag till att studenterna kommer intervjua er och en chans att bjuda in studenterna till er värld och få dem intresserade av ert företag.

04. Träffa studenterna

I mitten av september deltar ni i en halvdags intervju. Studenterna genomför dessa intervjuer med er i sex olika forum. Genom att ni får chans att svara på öppna resonerande frågor får studenterna en god insyn om vilka ni är och era behov. Studenterna gör sedan ett analysarbete som tillsammans med bl a vårt besök hos er är underlag för samverkan.

05. Partnerskap och Business Lab

Partnerskap och samverkan i Matix innebär att vi med vår information om er och studenternas analyser, väljer ut en av våra studenter att vara Partneransvarig. Valet av student sker utifrån att ha intresse och bra förutsättningar att tillämpa Matix i ert företag och samarbeta med er. Matix är både för studenter och Partnerföretag en unik möjlighet till kunskapsutveckling. Läs mer om att Partnerskap med Matix.

06. Matix startar

Matix-året inleds med att våra studenter lär känna er under vecka 40. Fokus är att lära känna er verksamhet och era medarbetare. Efter denna introduktion kommer de tillämpa Matix med er i fokus torsdagar och fredagar till juni året därpå. Läs mer om Året med Matix. Klicka på knappen.

Subventionerad deltagaravgift för Partnerföretag

 

Matix på Handelshögskolan är unik i sitt slag med den tillämpning som sker i partner-företag. Västra Götalandsregionen har i uppdrag att stimulera företagande och sysselsättning och Matix ses som en av många verksamheter som bidrar till insatser för tillväxtföretag. Vi är beviljade ett verksamhetsstöd på årsbasis med årlig utvärdering av resultat. Tack vare det kan vi subventionera investeringen för att delta som Partnerföretag. Avgiften är för närvarande halverad till 4.950 kr ex. moms per månad. Månadsavgiften tas ut med start i oktober och sista fakturering sker i maj året därpå.

Tag kontakt med oss för att få veta mer om vad det innebär att bli Partnerföretag.

421A0420(2).jpg
bottom of page