Vill ni få chansen att delta? Så här går det till.

 
Låt oss ta reda på om vi är rätt för varandra!

Matix pågår årligen mellan september och juni. Vi tar emot intresseanmälan från företag under hela året. Vi välkomnar små och medelstora verksamheter som vill utmanas och utvecklas att anmäla sitt intresse.

Det finns ett begränsat antal platser varje år. Säkra en plats! Anmäl intresse. 

Viktiga datum

Anmäl intresse + företagsbesök

Januari - september 2021

Besked om att få delta i Matix

september - oktober

Matchningsintervjuer

En halvdag mellan 6 - 10 september

Besked om match-resultat

24 september

Start i företaget

27 september

Så här går det till
01. Är Matix något för er?

Att vara med i Matix öppnar upp många möjligheter, men ställer också en del krav. Vi träffar därför alla företag som är intresserade av att delta för att se om vi är kompatibla med varandra. 

02. Säkra er plats i matchningsprocessen

Om vi känner att vi är rätt för varandra säkrar ni en plats i vår matchningsprocess genom att vi skriver en avsiktsförklaring om att bli partnerföretag till Matix och Handelshögskolan. När ni sedan matchats med en student övergår avsiktsförklaringen i ett samarbetsavtal. 

03. Målsättningar, utmaningar och behov

Senast under augusti lämnar ni in en beskrivning av er verksamhet, målsättningar, utmaningar och behov. Detta är er chans att bjuda in studenterna i er värld och få dem intresserade av ert företag.

04. Träffa studenterna

I början av september får ni möjligheten att träffa studenterna. Förbered er på att föra en dialog om de förutsättningar som finns för studenterna att bli en del av ert strategiska och verksamhetsutvecklande arbete. 

05. Matchningsarbete

Efter att ha tagit in både studenternas och era perspektiv genomförs en matchning där vi väger samman era behov och önskemål med studenternas egenskaper och färdigheter. Denna process inkluderar hela kursledningen och tar tre veckor. Läs mer om hur matchningen går till här.

06. Matix startar

Matix-året inleds med att våra studenter är på plats hos er under hela vecka 40. Fokus är att lära känna er verksamhet och era medarbetare. Efter det kommer de spendera varje torsdag och fredag hos er fram till juni året därpå. Du kan läsa mer om året med Matix här.

Subventionerad kostnad

Matix på Handelshögskolan är unik i sitt slag med den tillämpning som sker i partnerföretag. Matix är även del av Västra Götalandsregionens insatser för att stödja tillväxtföretag och erhåller ett årligt verksamhetsstöd. Tack vare det kan vi subventionera investeringen för att delta till 4.950 kr ex. moms per månad. Månadsavgiften tas ut med start i oktober och sista fakturering sker i maj året därpå.