Vi har skapat programmet. Ni är uppdraget!

I Handelshögskolans Matix program tränas studenter i att identifiera möjligheter, analysera handlingar och planera förändringar som står sig över tid. De bidrar med perspektiv, nytänkande och konkreta projekt i företagens egna utvecklingsarbete.

 

Att få delta som Partnerföretag innebär att vi matchar en av våra utvalda studenter med ert företag. Matix bygger på en logik, där vi står för metoden, och ni som företag för uppdraget.  Tillsammans frigör ni potential för utveckling!

Från september startar vi och två dagar per vecka låter vi studenter genomföra analyser och uppdrag på plats i företaget. Studenten förser er med forskningsbaserade kunskaper och ni som leder företaget deltar själva i fyra komptensforum under året.

Matcha företaget med Handelshögskolan! 

 
Vi ger 30 företag chans att matchas med våra Matix-studenter. Bli ett av dem!

Berättelser från partnerföretag 

Våra studenter är framtidens ledare. Men det hindrar dem inte från att skapa värde hos våra partnerföretag redan under Matix. 

Studenterna engagerar sig strategi-skt och självständigt i ert företag och står ofta för verksamhets-utvecklande insatser som visat sig vara affärskritiska. 

 

Lyssna och se vad våra studenter har bidragit med i partnerföretag.

Att vara med i Matix är omvälvande, spännande, lite läskigt och helt fantastiskt!

Gitta Hertzman-Perez 

VD, Wonderbrand

Att få in en person som tittar på verksamheten med fräscha ögon och ifrågasätter sånt man tar för givet har skapat många aha-upplevelser och

fått mig att tänka efter.

Christer Sigurd 

VD, ETP Kraftelektronik

Kursledningen har en förmåga att hitta studenter med det där lilla extra.

Bengt Rodung

Styrelseordförande, Findwise

Matix utvecklar företag på tre plan

Kunskapsutveckling

Vi använder forskningsbaserade metoder och affärsverktyg för att hjälpa våra partnerföretag nå djupare insikter om var de befinner sig, vart de ska och hur de ska ta sig dit.

Organisatorisk utveckling

Organisatorisk utveckling tar sin utgångspunkt i den personliga utvecklingen som sker inom en organisation. Matix ger er kunskap och verktyg för att släppa loss kraften som finns i ert företag.

Affärsutveckling

Under året arbetar studenterna med affärsutvecklande projekt i ert företag. Tillsammans med studenten bestämmer ni själva vad dessa projekt ska handla om och resultera i.

 
Hur funkar det?
graduation-cap.png
01. Handplockade studenter

Matix är en eftertraktad utbildning med sökande från hela Sverige. För att bli antagna går studenterna igenom en gedigen ansökningsprocess där de bästa handplockas till utbildningen. 

magic-wand.png
02. Matchning

Ert företag matchas med en av våra studenter genom en välbeprövad och solid process som utgår från era behov och utmaningar, samt studenternas egenskaper och intressen.

briefcase.png
03. Två dagar per vecka under hela läsåret

Studenten är på plats i ert företag två dagar per vecka mellan oktober och juni.

Under de dagarna bidrar studenten med nya perspektiv, ger er avlastning inom det strategiska området och driver verksamhetsutvecklande projekt.

unlock.png
04. Innovation & Förändringsledning

Ni får tillgång till forskningsbaserade kunskaper och metoder inom framförallt innovation, affärs- och strategiutveckling samt förändringsledning. Under året bjuds ni också in till intressanta föreläsningar och seminarium om ledarskap och förändrings-ledning.

wallet.png
05. Subventionerad kostnad

Matix delfinansieras av Västra Götalandsregionen och det gör att vi kan erbjuda er möjlighet att bli partnerföretag under ett helt läsår för 7.000 kr per månad. Avtal ingås med alla företag och fakturering av deltagaravgiften sker från oktober t.o.m. maj.

Hur blir vi ett partnerföretag?
note.png

01. Klicka på knappen "Bli Partnerföretag" nedan och fyll i en intresseanmälan.

call-in.png

02. Vi tar kontakt med er och tillsammans tar vi reda på om Matix är rätt för er.

rocket.png

03. Företagen med störst förmåga att omvandla innehållet i Matix till faktiskt värde erbjuds ett partnerskap.