top of page
Unknown.png

Frigör företagets potential ihop med Handelshögskolans Matix-studenter! 

Vi har skapat programmet. Ni är uppdraget!

I Handelshögskolans Matix program tränas studenter i att identifiera möjligheter, analysera handlingar och planera förändringar som står sig över tid. De bidrar med perspektiv, nytänkande och konkreta projekt i företagens egna utvecklingsarbete.

 

Handelshögskolans Matix-studenter är erkänt eftertraktade för företag som vill utvecklas och växa. Att få delta som Partnerföretag innebär att vi identifierar en av våra utvalda studenter att samverka ihop med ert företag. Tillsammans frigör ni potential för utveckling.

Partnersamverkan pågår i 8 månader och två dagar varje vecka genomförs analyser och utförs uppdrag i företaget. Studenten förser er med kunskaper och metoder och tillsammans tar ni er an utvecklingsprojekt.

Gitta.png

Att vara med i Matix är omvälvande, spännande, lite läskigt och helt fantastiskt!

Gitta Hertzman-Perez 

VD, Wonderbrand

Christer Sigurd, ETP Kraftelektronik

Att få in en person som tittar på verksamheten med fräscha ögon och ifrågasätter sånt man tar för givet har skapat många aha-upplevelser och

fått mig att tänka efter.

Christer Sigurd 

VD, ETP Kraftelektronik

Bengt Rodung, Findwise

Kursledningen har en förmåga att hitta studenter med det där lilla extra.

Bengt Rodung

Styrelseordförande, Findwise

Matix utvecklar företag på tre plan

Kunskapsutveckling

Vi använder forskningsbaserade metoder och affärsverktyg för att hjälpa våra partnerföretag nå djupare insikter om var de befinner sig, vart de ska och hur de ska ta sig dit.

Organisatorisk utveckling

Organisatorisk utveckling tar sin utgångspunkt i den personliga utvecklingen som sker inom en organisation. Matix ger er kunskap och verktyg för att släppa loss kraften som finns i ert företag.

Affärsutveckling

Under året arbetar studenterna med affärsutvecklande projekt i ert företag. Tillsammans med studenten bestämmer ni själva vad dessa projekt ska handla om och resultera i.

Hur funkar det?
graduation-cap.png
01. Utvalda studenter

Matix är en eftertraktad utbildning med sökande från hela Sverige. För att bli antagna går studenterna igenom en gedigen ansökningsprocess där vi säkerställer intresse för affärsutveckling och ledarskap samt personlig mognad för att klara av utmaningen som Matix innebär.

magic-wand.png
02. Val av student till företaget

Metodiken för att välja ut vilka studenter som ska samverka med vilka företag sker genom en välbeprövad och solid process. Den utgår från företagets utvecklingsbehov och utmaningar, samt studenternas egenskaper och intressen.

briefcase.png
03. Två dagar per vecka under hela läsåret

Studenten är på plats i företaget två dagar per vecka mellan oktober och juni.

Under de dagarna bidrar studenten med nya perspektiv, ger er avlastning inom det strategiska området och driver verksamhetsutvecklande projekt.

unlock.png
04. Affärsinnovation & Förändringsledning

Ni får tillgång till forskningsbaserade kunskaper och metoder inom framförallt affärsinnovation, strategiutveckling och förändringsledarskap. Under året bjuds ni också in till intressanta föreläsningar och seminarium om strategi och förändrings-ledning.

wallet.png
05. Subventionerad kostnad

Matix ses som ett initiativ av vikt för Västra Götalandsregionens utveckling och erhåller verksamhetsstöd för att bidra till företagsutveckling och sysselsättning. Det gör att vi valt att subventionera avgiften för att delta som partnerföretag under ett helt läsår från 7.000 kr per månad till 4.950 kr per månad. Avtal ingås med alla företag och samverkan pågår i åtta månader, från slutet av september till början av juni.

Hur blir vi ett partnerföretag?
note.png

01. Klicka på knappen "Bli Partnerföretag" nedan och fyll i en intresseanmälan.

call-in.png

02. Vi tar kontakt med er och tillsammans tar vi reda på om Matix är rätt för er.

rocket.png

03. Företagen med störst förmåga att omvandla innehållet i Matix till faktiskt värde erbjuds ett partnerskap.

bottom of page