top of page
  • Skribentens bildMatix

Vad gör våra alumner idag?

Hej igen!

Fick ni inte nog av våra 3 alumn-intervjuer i förra inlägget? Inte vi heller! Vi tycker det är spännande att höra om våra tidigare Matix-studenters resa. Här kommer fortsättningen på förra inlägget, där vi presenterar ytterligare tre alumner och deras beskrivning av Matix och resan efter. Är du sugen på att söka till Matix? Tveka inte att höra av dig till oss på våra sociala kanaler om du undrar över något!


Adrian Couture, Professionals Nord


Vem är du?

Mitt namn är Adrian Couture och jag hade äran att läsa Matix så sent som förra året, (2021/2022).

Vad var topp tre under ditt Matix-år?

1. Människorna, helt klart! Allt från likasinnade klasskompisar som blir vänner för livet, till en kursledning som gör mer än vad som förväntas utav dem och bryr sig på riktigt om studenterna.

2. Lärandet! Det jag framförallt tar med mig ut i arbetslivet efter fyra år på Handels kommer från mitt sista år på Matix, detta då lärandekurvan är brant och kombinationen mellan teori och praktik är svårslagen.

3. Resorna, festerna och hänget utanför skoltid! Vår klass var duktiga på att hitta på roliga aktiviter utanför/efter skoltid, vilket skapade en härlig gemenskap, som i sin tur ökade motivationen till utbildningen.

Vad arbetar du med idag? Och hur trivs du med det?

Idag arbetar jag som Konsultchef på Professionals Nord och jag trivs bra med det!

Hade du en tydlig bild av vad du ville göra i framtiden innan du påbörjade Matix? Förändrades detta under Matix-året och isåfall hur?

Jag vill ändå säga att jag hade en tydlig bild av att jag ville arbeta inom områden med fokus på Människan i organisationen, ledarskap och HR. Jag fick detta bekräftat under mitt år på Matix, där jag arbetade som junior HR-generalist, med fokus på människa i organisationen hos mitt partnerföretag Bertling.

Hur har du haft nytta av Matix i arbetslivet?

Likt nämnt ovan är Matix-året det jag tar med mig allra främst ut i arbetslivet efter mina fyra år på Handels. Jag är oerhört glad och tacksam för mitt år på Matix och rekommenderar alla som har möjlighet att söka utbildningen att göra det. Nu kanske ni tänker att jag skriver detta för att det förväntas utav mig.. Men jag menar det verkligen, det är en unik chans man får genom utbildningen. Ni kommer inte att ångra er!

____________________________________________________________________________


Hanna Jerkesjö, ICA-gruppen


Vem är du?

Hej! Jag heter Hanna Jerkesjö, pluggade Matix 2013-2014 och innan dess så läste jag SMIL-programmet med inriktning mot uthålligt företagande - även det på Handelshögskolan i Göteborg.

Vad var topp tre under ditt Matix-år?

Topp tre under mitt Matix-år var den engagerade kursledningen och klasskompisarna som var ett toppenbra stöd under året. Likaså chansen att applicera och testa alla teorier i verkligheten direkt på partnerföretaget och slutligen lektionerna kring förändringsledning och coachande ledarskap som jag har stor nytta av i min arbetsvardag än idag.

Vad arbetar du med idag? Och hur trivs du med det?

Jag jobbar idag som Product Manager på ICA's reklambyrå. Det är en roll där jag arbetar med både verksamhetsutveckling och teknisk utveckling i strategisk, taktisk och operativ nivå för att finna lösningar som kan hjälpa verksamheten att arbeta smart och effektivt utifrån marknadens och företagets behov och mål.

Trivs som fisken i vattnet och har jobbat på ICA i olika roller de senaste sju åren. Att ständigt utmana och utveckla sig själv och verksamheten jag arbetar i med ständiga förbättringar och inte minst att våga utmana gamla sanningar för att finna lösningar på olika behov som inkommer är fantastiskt roligt.

Hade du en tydlig bild av vad du ville göra i framtiden innan du påbörjade Matix? Förändrades detta under Matix-året och isåfall hur?

Innan jag började på Matix tyckte jag det var svårt att veta exakt vad jag ville fokusera på i mitt arbetsliv och att verkligen veta vad som var min nisch. Under Matix-året blev jag allt mer taggad och nyfiken på att arbeta som intraprenör på ett större bolag. Något som jag numera gör och har som en självklar del av min vardag sedan sju år tillbaka i olika roller på ICA.

Hur har du haft nytta av Matix i arbetslivet?

Matix-året har gett mig ett mindset som jag alltid har med mig i mitt arbetsliv och i min vardag - en förmåga att tro på mina kunskaper, vad jag kan och vad jag gör - men också att anamma och välkomna olika perspektiv och olikheter för att bli bättre både som människa och som yrkesverksam.

____________________________________________________________________________


Fredrik Gärdhagen


Vem är du?


Hej! Jag heter Fredrik, är ifrån Göteborg, pluggade min kandidat på handels i Göteborg inom marknadsföring. Sen så började jag på Matix efter det. Man hade massa teoretisk kunskap innan och då blev Matix väldigt bra, kombinationen passade mig väldigt bra av teori och praktik. Jag gick i årskullen 20/21.


Vad är dina topp 3 under Matix-året?

  1. Relationen med klasskompisarna, nätverket

  2. Att va på partnerföretaget

  3. Gemenskapen som fortfarande består


Vad arbetar du med idag?

Jag arbetar på ett litet familjeföretag. Vi håller på med fastighetsförvaltning och vi är 13-14 anställda. Där så jobbar jag med verksamhetsutveckling. Jag har även successivt tagit på mig mer personalansvar. Inom rollen är det även mycket digitaliseringsprojekt. Vi försöker få bort flaskhalsarna, sen blir man större och ska börja bygga processer.


Hade du någon en tydlig bild av vad du ville göra i framtiden innan du började Matix?

Jag har varit med i familjeföretaget sen länge. Det har alltid funnits för mig. Jag har varit intresserad av att jobba inom startup världen och även varit engagerad inom det. Men det har alltid varit något med ledarskap och verksamhetsutveckling och företagande som intresserar mig. Jag funderade på detta under tidens gång och vi insåg att det är dags för generationsskifte i familjeföretaget och därför valde jag att gå vidare med familjeföretaget.


Förändrades detta under Matix-året? Isåfall hur?

Jag tycker att det var mycket lättare att på grund av Matix förstå vad som är min inriktning och vad jag kan göra. Det fick jag mycket bättre koll på efter Matix.


Hur har du haft nytta av Matix i arbetslivet?

Jag tycker det är väldigt intressant att praktisera de teorierna och tankarna som man pratar om på Matix i verkligheten. Exempelvis företagskultur, nu ser man det mer på riktigt och kan skapa det själv. Jag tycker Jonas modul, förändringsledning, är väldigt bra. Jag upplevde att förändringsledningsmodulen verkligen sa mycket sanningar. Nu känner man igen det vi lärde oss där i verkligheten, hur man omsätter de tankarna och idéerna.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page