top of page

Till dig som funderar på att söka till Matix

Hej!


Denna veckan är det jag, Jessica, som står inför utmaningen att följa upp mina eminenta Matix-kollegors tidigare blogginlägg som har behandlat allt ifrån PM-skrivande och partnerföretag till hur det egentligen går med killarnas Movember-challenge. En stark tävlingsinstinkt till trots har vi tjejer med varm hand överlåtit skäggutmaningen åt killarna (även om klassen har en god sammanhållning behöver man ju inte göra ALLT tillsammans) och istället sysselsatt oss bland annat med taco-kvällar och att pimpla vin på Taverna Averna.


Förra veckan deltog Matix på Gadden Arbetsmarknadsmässa på Handels. Någonstans mellan företagsmingel, deltagande i diverse tävlingar och rusningar mot de eftertraktade goodiebag-släppen hann vi även med att stå i vår egen monter och prata med nyfikna företagsekonomistudenter som kan komma att bli nästa års Matixare. Det är till den skaran, ni som funderar på att söka, som jag särskilt vill ägna det här blogginlägget.Jag är nyss fylld 27 år, kommer ifrån Laholm och har spenderat åren sedan studenten med att bocka av resmål från önskelistan, testa på några olika arbetsplatser och någonstans lyckats klämma in en treårig kandidatutbildning i företagsekonomi. Jag tog examen 2016 och flyttade sedan till Göteborg och började jobba, först som projektadministratör och sedan som ekonomiassistent.

Ett bra jobb till trots kände jag mig inte helt färdig med studierna, frågan var bara hur jag skulle gå vidare. Vad ville jag utvecklas inom? Vad hade de där åren på universitetet hittills väckt för tankar? Hur kunde jag fördjupa mig i det jag hade tyckt var roligast under studierna och samtidigt få testa på något helt nytt i arbetslivet som kunde ge mig nya perspektiv?


Jag hittade det jag sökte efter i det koncept som Matix erbjuder: kombinerad teori och praktik, där man får chansen att gå in i ett företag på ett helt annat sätt än man oftast gör som nyexaminerad och anställd på sitt första jobb. Aldrig tidigare har jag involverats så självklart i strategiarbetet, bjudits med i ledningsgruppens möten, fått vara med där besluten tas, bidragit med idéer och fått vara med och påverka. En härlig och skräckblandad känsla där man ibland känner sig som världens största bluff och undrar hur man lyckades lura kursledningen under hela antagningsprocessen att man faktiskt kan någonting, bara för att sedan upptäcka att man faktiskt KAN vara en värdefull resurs för företaget. Mer än vad man från början vågade hoppas på.


Så mina råd till dig som funderar på att söka till Matix lyder som följer:

  • Om du kommer direkt från studierna och slits i valet mellan mer akademi eller att kasta dig in i arbetslivet – detta är ett optimalt tillfälle att utöka ditt kontaktnät, lära dig mer om dig själv och få erfarenhet så att du står ännu bättre rustad när det väl är dags att söka jobb.

  • Om du har jobbat något eller några år efter examen – är du nöjd med det du gör? Grattis, fortsätt med det! Känner du att något saknas och du tycker att det här programmet verkar intressant? Våga ta chansen och sök!

Och om du har några frågor eller funderingar kring programmet, tveka inte att höra av dig till någon av oss som läser i år så berättar vi gärna mer!


Allt gott!

Jessica

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page