top of page
  • Skribentens bildAdmin

Tankar när jag sökte Matix i april 2020

Nu när jag sätter mig för att skriva det här blogginlägget så inser jag ännu en gång hur fort ett år faktiskt går.


Jag läste min kandidat i Halmstad och ju längre in på kandidaten jag kom desto mer intensivt började jag (som jag tror majoriteten av studenter också gör) fundera på vad jag skulle göra när jag väl hade den där kandidatexamen i handen. Söka jobb? Läsa någon kurs? Master? Magister? Sverige eller utomlands? Många frågor och jag hade inga bra svar.


Jag började få lite klarhet i dom frågorna efter en lunchföreläsning som hölls av två studenter. Studenterna kom från Handelshögskolan i Göteborg och läste programmet Matix. Efter en intressant föreläsning och en oväntat god kycklingwrap så var jag såld. Jag visste helt plötsligt vad jag ville göra till hösten.


Året rullade vidare i ett högt tempo. Tentor, inlämningar, kandidatuppsats, praktik i Nya Zeeland och sen en pandemi som pricken över i:et. Tiden bara flög förbi och det var dags igen för att logga in på antagning.se och söka utbildning.

Jag hade givetvis Matix som förstahandsval. Följt av ett gäng med kurser och Mastersprogram som jag egentligen inte var så sugen på.Jag kommer ihåg att jag var lite nervös redan när jag sökte in, framförallt för att det var den utbildningen som jag verkligen ville gå men också på grund av att jag visste att det var en annorlunda antagningsprocess som väntade. En antagningsprocess med CV, personligt brev och två potentiella intervjuer. När jag väl sökte in så tvekade jag inte någon gång på att det var Matix som jag ville läsa och det var ganska skönt. Att även om jag bara hade sökt in och det var högst oklart om jag ens skulle komma in så hade jag ändå tagit första steget i processen. Alla de frågor som jag ställt mig tidigare kändes inte längre så oklara. Jag kommer ihåg det som en känsla av lättnad. Jag hade tagit ett beslut och jag höll fast vid beslutet, något som jag tror minskade risken att jag började övertänka saker i efterhand.


Så om du nu sitter där hemma och funderar på vad du ska göra till hösten, oavsett om det är plugg eller jobb, oavsett om du är säker på vad du vill göra eller fortfarande osäker så är mitt första och sista men även bästa råd att när du väl tagit ett beslut så håll fast vid det.För att avsluta det här blogginlägget och därmed göra min sista insatts som influenser så vill jag bara säga att om du där hemma nu har bestämt dig för att söka Matix så gör du helt rätt. För trots att allt har varit digitalt och inget har varit som vanligt så har Matix levt upp till alla mina förväntningar och lite där till. Framförallt när det kommer till min personliga utveckling.

/Jakob


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page