top of page
  • Matix

Solen skiner, glada miner!

Våren är påväg vilket innebär tårta för min del, men för oss alla gemensamt kan vi nog vara eniga om att solen och ljuset kommer med ett stort energipaket! Vi har tagit oss igenom en mörk vinter och krigat hårt för att nu få belöning för mödan.


Vad händer i Gustavs liv då kan man ju undra? MASSVIS! För några veckor sedan fick jag möjligheten att följa med mitt partnerföretag Knowly till London för några intensiva dagar. Jag fick möjligheten att personligen träffa nyckelpersoner i vår bransch och det var ett ypperligt tillfälle för mig att nätverka.Just det, det där med nätverk sägs vara viktigt…. OCH det är riktigt. DET ÄR MEGA VIKTIGT! Enligt en osäker källa tillsätts väldigt många fler tjänster på svenska arbetsmarknaden med hjälp av ditt nätverk jämfört med en vanlig jobbannons.


Hur bygger man då ett nätverk när ens värld som student är inom akademin och förankringen till näringslivet är oklart? DU GÅR MATIX!


Matix erbjuder inte bara ingång i ett bolag, utan du får en inblick i 29 andra bolag också (vi är 30 elever). Detta är så värdefullt som nybakad student som skall ut i näringslivet och göra karriär. Sen skulle jag även kunna skryta om alla live-case events, gästföreläsningar och mässor Matix engagerar oss studenter i men det lämnar jag oskrivet och ber er istället kontakta mig så tar vi en kaffe och pratar mer!Livet som Matix student är alltså otroligt dynamiskt och även om man planerar sin dag i förväg händer det alltid något oväntat. Aldrig i mitt liv har jag haft en kalender. Anledningen är väl att jag inte har varit så otroligt upptagen så jag behöver skriva ner allt för att inte glömma av det. Men nu börjar det bli svårt att hålla koll på allt som händer under mitt Matix-år att det kan vara en god investering. Det händer så mycket att jag knappt minns vad vi gjorde förra veckan. För mig är det ett tecken på att bollen är i rullning och spännande saker händer just nu i livet. Många sista års studenter stressar över jobb i denna stund. Mitt tips till er som stressar är att leva i vad som händer nu och gör det så bra som möjligt. Gör ni det så kommer det alltid finnas dörrar öppna och folk som ser erat arbete ni lägger ner.Hoppas vi ses på en fika!


/Gustav Lindholm

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page