top of page
  • Skribentens bildAdmin

Sista veckorna som student!

Sista veckorna som student??? Det låter helt sjukt. Så ni menar att jag efter 4 år inte längre ska leva på CSN? Så ni menar att jag inte längre kommer ha studentrabatter och istället betala fullpris för gymkortet? Och ni menar att jag aldrig mer får fira en avklarad tenta? Det som har varit ens vardag och liv de senaste åren får nu ett avslut, vilket känns lite konstigt. När jag skulle börja på Handels i Göteborg för fyra år sedan va jag skeptiskt, jag ville ju bli arkitekt men det skeppet seglade iväg… Så då hoppade jag på Handelståget istället, företagsekonomi och miljövetenskap. Kändes spännande men jag va fortfarande skeptiskt, framförallt för att jag va kvar i min hemstad men också för att jag trodde att Handels bara va för kostymnissar. Men oj så fel jag hade och vilken kul studietid jag har haft. Mitt absolut bästa val var också att fortsätta plugga och läsa Matix. När jag först fick höra om utbildningen visste jag bara att det va helt rätt för mig. Vilket jag nu kan bekräfta stämde. Jag är så tacksam över det här året. Tacksam för en så engagerad kursledning som gjort allt för oss studenter, tacksam för allt jag har lärt mig, tacksam för min personliga utveckling, tacksam för mina fantastiska klasskompisar och tacksam över tiden på mitt otroliga partnerföretag Zynka.

Men nu har ett helt Matix-år har snart gått… och satan i gatan vad tiden sprang iväg. Känns som vi precis började och satt där och vinkade till varandra på zoom. Och det går ju inte att inte nämna elefanten i rummet...covidden. Vi som så många andra har gått miste om vissa saker detta året, men jag kan ändå titta tillbaka på det här året och vara så himla nöjd.

Sista veckorna som student har varit ganska intensiva men också härliga. Jag och min grymma uppsatspartner Matilda har haft full fokus på uppsatsen. Vi har skrivit så fingrarna blöder och druckit otaliga mängder koppar kaffe. Samtidigt som man nu ser ljuset i tunneln… det är bara några finjusteringar kvar innan sista inlämningen och då är vi är helt klara. Då behöver jag aldrig i mitt liv igen skriva ett metodkapitel eller hänvisa till referenser enligt Harvardsystemet. Sen är det slut. Eller slut och slut, snarare avsluta med flaggan i topp. Med ett diplom i ena handen och ett glas champagne i andra. Det tror jag vi alla förtjänar!

Så ska jag vara helt ärlig så känns det faktiskt väldigt skönt och kul. En ny era börjar, vilket alltid är spännande. Jag ska börja jobba på mitt fantastiska partnerföretag Zynka där jag verkligen trivts så bra. Så i framtiden ser ni mig digitalisera hela fastighetsbranschen, satan va taggad jag är! Så det är med ett stort leende på läpparna jag blickar framåt, samtidigt som jag kommer se till att kräma ut det sista av veckorna som är kvar av tiden som Matix-student!

Ha det gott!

/Thea


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page