top of page
  • Skribentens bildAdmin

Personlig utveckling och YesP

Hallå hallå!


I det här inlägget tänkte jag berätta för er om vad YesP är och vad vi gör under dessa träffar. Häng med!


Hur ser upplägget ut?

YesP är ett format som ger oss möjlighet att reflektera kring vår personliga utveckling. De som håller i det här träffarna är våra fantastiska lärare Peo och Jenny, tillsammans med Hans-Peter som kommer från just företaget YesP. De är superduktiga och härliga! Upplägget är att vi träffas i halvklass (3 lärteam), fyra gånger under Matix-året. Under dessa tillfällen ställer vi frågor som bland annat, Vad fungerar bra just nu? Vad skulle kunna fungera bättre? Hur skulle det fungera bättre?


Varför tycker jag YesP är 10/10

Att reflektera är inget jag tidigare har gjort i så stor utsträckning. Framförallt inte under min skoltid. Under min kandidat hade jag lätt för att bara köra på och inte tänka över varför saker gick som det gick. Oavsett om det gick dåligt eller bra på en tenta så stannade jag sällan upp och reflekterade över resultatet. Under min första YesP träff slog det mig att utvärdering och reflektion var ett otroligt viktigt verktyg för att lyckas och utveckla mig själv. Under dessa träffar är det viktigt att man har ett öppet sinne och tillåter en att ifrågasätta och ställa frågor till sig själv. Du måste våga utmana dig själv helt enkelt. Genom det får du mer klarhet i hur du faktiskt känner och mår över en viss situation på till exempel ditt partnerföretag.


2020 var ett speciellt år för oss alla. Att studera på distans har sina fördelar (du kan sova ut längre) men också många nackdelar. För mig har dessa tillfällen varit otroligt givande då det skapar utrymme att få prata ut med varandra. Jag minns i början av terminen när alla hade varit på sina partnerföretag i cirka fyra veckor. Upplevelserna och känslorna var olika för många, men på grund av pandemin hade vi inte möjlighet att ses i den utsträckning vi ville och prata ut om hur vi kände. Således var YesP-träffarna kanon för det gjorde att vi fick utrymme att reflektera och dela våra upplevelser med varandra.Sammanfattning

Yes-P är ett utmärkt koncept enligt mig för att det ger utrymme att lära känna sig själv på ett ännu djupare plan. Det skapar också möjlighet att förstå hur andra människor tänker, vad de mår bra av och utmaningar de tacklas med. Något som jag tror är oerhört viktigt att ta med sig in i arbetslivet då man kommer jobba med många olika typer av människor. Jag är väldigt tacksam för dessa träffar då de har fått mig att inse hur viktigt det är att låta sig reflektera och jag det är något jag definitivt kommer ta med mig in i arbetslivet.


Det var allt för mig! Hoppas ni har fått bättre koll på hur Yes-P fungerar. Vill ni veta mer om Hans-Peter och Yes-P skickar jag med en länk till deras hemsida.


Ha det gott och ta hand om er där ute.

// David


https://yesp.se/


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page