top of page
  • Skribentens bildAdmin

Personlig utveckling med Matix

Hej alla fina människor där ute!


Idag ska jag berätta lite om den personliga utvecklingen jag som student har fått gå igenom under året på Matix. Det är härligt att nu i slutspurten av utbildningen, faktiskt kunna kolla tillbaka på året som gått och inse att den personliga utvecklingen som man har gjort ändå är ganska häftig.


Matix handlar alltså inte bara om strategi, affärsutveckling och ledarskap utan också om den personliga utvecklingen. I början av Matix fick vi alla skriva en inlämning, eller jag kanske mer ska kalla det som en reflektion, som kallas för ”Min stora sak”. Där skulle vi skriva ner olika tankar vi hade om oss själva. Det kunde handla om de förväntningar vi hade på det kommande året eller om det fanns något speciellt som vi själva hade velat utvecklas eller förbättras inom. Det behövde alltså nödvändigtvis inte enbart vara kopplat till skolan, utan mycket kunde även handla om hur man faktiskt ville utvecklas som person. Det kunde handla om allt från att lära sig att bli bättre på att prioritera, sänka sina prestationskrav till att bli mer duktig på att ta pauser i sitt pluggande – att bli den bästa versionen av sig själv helt enkelt! Under det gångna året har jag fått flertalet tillfällen på mig att reflektera och utveckla det som jag skrev ner i Min stora sak, både på egen hand men även tillsammans med min lärpartner vilket har varit väldigt lärorikt.


Jag skulle säga att tiden på partnerföretaget har bidragit mest till min personliga utveckling. För mig har det varit väldigt nyttigt att kastas ut i verkligheten på det sätt som vi faktiskt har gjort. Det är en speciell situation som vi hamnar i och det gäller att bara ta tjuren i hornen och köra på, på sitt egna sätt! Jag har hamnat i nya situationer flertalet gånger vilket har resulterat i att jag har lärt känna flera nya sidor hos mig själv, hur bra?!


Något ni säkerligen har förstått vid det här laget är att vår klass är bra, riktigt bra! Alla är fantastiska och jag tycker också att alla är väldigt duktiga och drivna personer. Det har varit väldigt lärorikt eftersom jag har fått tillfälle att ta inspiration och lärdomar av alla mina klasskamrater. Okej, nu kommer jag tala utifrån min egna personliga åsikt och jag har under tidigare studier inte varit i en klass eller arbetsgrupp där alla är väldigt lika i sitt driv och viljan till att alltid genomföra ett riktigt bra arbete! Det tror jag har resulterat i att vi alla har fått lära oss att hantera olika arbetsroller. Jag tror att vi har fått lära oss (i alla fall jag) att man inte alltid behöver vara den personen som är drivande i projekt. Utan ibland kan man backa ett steg och låta andra styra skutan framåt eller tvärt om. Om man inte vanligtvis brukar vara den personen i gruppen som startar i gång arbetet, är idésprutaren eller vad som så är Matix ett ypperligt tillfälle att få träna på det! Jag tror att det här är otroligt nyttigt att öva på, att kunna ta sig an en arbetsroll du vanligtvis inte brukar vara i. Jag tycker att även det här har genererat i en möjlighet för mig att lära känna mig själv ännu mer.


Avslutningsvis vill jag säga tack till Matix. Tack till att jag har fått bli förberedd inför kommande arbetsliv och tack till att jag har fått lära känna mig själv ännu mer. Det har varit otroligt värdefullt!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page