top of page
  • Skribentens bildAdmin

Matix vs Master

Hej där, kul att du har hittat hit! Mitt namn är Alexandra och jag tänkte berätta för dig om varför jag valde Matix istället för att läsa en masterutbildning, hoppas att mina erfarenheter och tankar på något sätt kan stötta dig i ditt val av utbildning.

Såhär glad kan man vara efter kandidatexamen!

Våren 2018 var det dags för mig att ta studenten, det var en otroligt varm vårdag när det äntligen var dags för mig att ta mig an ett nytt kapitel i livet. Några veckor senare trillade ett mail ner i min mailkorg med beskedet om att jag fått en plats på Handelshögskolan i Göteborgs ekonomprogram. Sedan dagen jag började på universitetet har jag hittat många nya sidor hos mig själv, jag har utmanats och utvecklats på ett sätt jag inte tidigare trodde var möjligt. Från att inte våga vara mig själv till att dagligen kliva ut från min bubbla och våga utmanas. Hur ska man välja mellan alla oändliga möjligheter som finns? Valen och möjligheterna är oändliga och gör det svårt att veta vad som är rätt väg för mig att ta.

Jag är en funderare, en som analyserar och väger alla beslut med för- och nackdelar, det har jag gjort hela livet. Att välja en teoretisk masterutbildning var från start min plan, men när jag insåg att jag istället kunde kombinera teoretiskt och praktiskt lärande var valet enkelt. Under andra terminen på handels möttes jag en morgon av en stor gul roll-up, där stod två killar och log åt alla som klev in genom dörren. Nyfiken som jag är går jag fram och pratar med dem, de berättar att de läser Matix och att det är det mest lärorika, utmanande och roligaste de har gjort under hela sin studietid. Efter vårt samtal var jag övertygad om vad jag ville – Matix har sedan den stunden varit mitt självklara val.


Matix ger möjlighet till praktiskt och interaktivt lärande, något som jag vet passar mig som handen i handsken. Det finns ingen annan utbildning jag kan se mig själv genomföra, där jag utmanas och tillåts att utvecklas på ett unikt sätt likt inget annat. En plats för mig att växa, hitta vem jag är och tillsammans med andra likasinnade lära oss av varandra. Att utmanas, ha höga mål och drömmar är något som motiverar mig och får mig att vilja fortsätta framåt, Matix tillåter mig att göra allt detta. Det har nu gått ca 6 månader sedan starten av Matix året, jag står nu här med mer kunskap om mig själv och omvärlden, med ett brett nätverk och 29 nya vänner för livet.

Hoppas att ditt val av utbildning kommer gå bra och att du blir lika nöjd med ditt val som jag är! Lycka till och ta hand om dig!


Kramar, Alexandra

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page