top of page

MATIX - Utmaning & Gemenskap

Halloj!

Då var det alltså jag som fick den stora äran att vara först ut på bloggen för i år och jag vill inleda med att presentera 17/18 års Matixare! Ni ser de flesta av oss på bilden, det är tyvärr ett par stycken som saknas. Ett härligt, sprudlande gäng som gärna hittar på saker tillsammans. Vi har redan avverkat ett antal AW:s, en resa till Fredrikshamn och såklart ganska många timmar i skolan, och hittills har vi inte tröttnat på varandra (vad jag vet i alla fall). Efter en tid med att lära känna varandra, lärarna, MATIX och våra partnerföretag börjar vi nu så smått lämna startgropen och komma in i MATIX-vardagen. Vardagen som visat sig vara fylld av känslor - glädje, frustration, ångest, spänning och framförallt gemenskap.

Så, hur ser min MATIX-vardag ut då?


Först och främst ska ni få ett hum om vem jag är, Matilda på 24år som ni ser i blått längst till vänster på bilden. En mat- och träningsglad Bleking som flyttat till Göteborg för att studera. Utöver de tre dagarna jag är i skolan spenderar jag två dagar i veckan på ett konsultbolag, First To Know Scandinavia AB, där jag är delaktig i flera projekt. I ett av dem gör jag och en kollega ett delprojekt tillsammans där vi ska analysera kommunikation mellan kollegor samt mellan dem och deras chef på en arbetsplats. Detta ska sedan leda till att hitta eventuella problem och förbättringsområden. I ett annat projekt är jag med hela vägen från start, från att utforma projektet till att driva det vidare. Låter det rörigt och oklart? Det är inte förvånande, det är det för mig också om jag ska vara helt ärlig. Jag vet inte riktigt vad jag gör eller vad min faktiska roll är. För en målmedveten planeringsmänniska som jag är detta en utmaning, men det är ju faktiskt det MATIX handlar om, att utmana sig själv.


Min första utmaning var nog att ta steget att söka till MATIX, tankar som "passar den här utbildningen mig?" och "kommer jag klara av det?" snurrade i huvudet på mig. Det var nog min nyfikenhet som tog över och nu står jag här - check på min första utmaning! Så om MATIX passar mig? Ja, jag har ju redan utmanat mig själv en gång så varför inte göra det igen? En sak är säker, jag har inte för en sekund ångrat att jag sökte till MATIX. Det är med en känsla av skräckblandad förtjusning jag ser fram emot året. Jag har ingen aning om vad jag kommer möta eller stångas med och jag vet inte vart jag kommer stå i början av juni nästa år…

Så, om jag kommer klara det återstår att se. Därför är det hög tid för mig att ta mig an utmaning nummer två, tre, fyra, fem… och ni ska få hänga med mina härliga MATIX-kompisar!


Enjoy the journey!


Bästa hälsningar,

Matilda

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page