top of page
  • Skribentens bildAdmin

Matix och klassgemenskapen - Skidresan i Sälen

Hej!

Nu är vi hemkomna, någorlunda hela, efter fyra dagar i Sälen tillsammans. Inte är det mer än rätt att vi delar med oss av vårt fantastiska äventyr här på bloggen.

Det hela började i mitten på föregående termin när vi bestämde oss för att åka på en gemensam skidresa med hela klassen. Vi tog sikte på Lindvallen efter jul/nyår och hittade två stugor nära backen. Sagt och gjort, med hjälp av en fantastisk kursledning och helt okej förhållanden i omvärlden, bordade 22 förväntansfulla Matixare Hissinge Buss den 21 januari. Dragan ( vår underbara busschaufför) stod redo utanför skolan på avtalad tid och den efterlängtade klassresan kunde börja. Vi anländer sent på fredagen och hinner inte med mycket mer än att packa in i stugorna innan sängen kallar. Lördag morgon kommer och vår klasskamrat Hjalmar fyller hela 25 år! Vilken grej! Att fylla 25 på en lördag, i Sälen, med Matix-klassen, snacka om perfekt timing! Självklart överraskade vi honom med tårta och sång på sängen. Efter att tårtan var uppäten gjorde samtliga (förutom den skadade Adam) sig redo för debut i skidbacken. Dagen rullade på bra och innehöll både våffelstuga och en och annan öl i backen. I liften på väg upp inför sista åket hem utbrister Adrian Couture ”Gänget, sista åket nu, ni vet vad man brukar säga :P”. Och inte är det väl någon annan än Adrian själv som lyckas överskatta sin förmåga för att missa transportsträckan och landa upp och ner i offpisten. Som tur var bara en axel ur led, och med hjälp från flera klasskompisar och en skoter patrull kunde även Adrian ta sig ner. På kvällen, efter en vända på vårdcentral och lite afterski för resterande i stugorna, blev Hjalmar firad på restaurang. Den minst sagt händelserika lördagen avslutades sedan med rökmaskin, discolampa och dansgolv i stugan, en succéartad första heldag i Sälen för Matix!

(Nästan) Hela klassen i Sälen. En resa vi sent kommer att glömma

Nästföljande dagar innehöll allt det där som en skidresa med sin underbara klass ska innehålla; bra skidåkning, soligt väder, grym afterski och mysiga middagar på kvällarna som följdes upp av fester som sent kommer glömmas.

Ni kan ju gissa om det var ett trött gäng med få antal timmars sömn som satte sig på bussen hem på onsdagen. Dragan drog liknelsen med att köra hem ett gäng pensionärer. Men oj vad kul vi har haft och oj vad minnesvärt detta kommer vara. Det må låta som en klyscha, men vi kan lugnt konstatera att vi tillsammans har skapat ett minne för livet. De band och minnen vi skapat på den här resan visar verkligen hur bra klassgemenskap vi har här på Matix, något ingen av oss upplevt tidigare. Vill du gå en utbildning som inte bara är av högsta klass på det teoretiska planet som appliceras i praktiken, utan även skapar en klassgemenskap som inte kan hittas på någon annan utbildning, tveka inte på att söka! Du kommer inte ångra dig ;)

Tack för denna gången, på återseende! //Matix


(Pst, på vår instagram "Matixhandels" finns det en längre video med underbara klipp som sammanfattar vår resa! Titta under "Reels" så finns den där!)

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page