top of page

Matix-livet enligt klassens egna Dalkulla!

Hej alla goa följare där ute!


Alltid lika trevligt för oss Matix:are att se att ni hittat hit till bloggen <3

Idag (onsdag) är det ingen mindre än * trumvirvel * klassens egen Dalkulla som ska styra blogginlägget, wohooo.


Josefine heter jag och sitter i stundens hetta ute på mitt partnerföretag Internet.se. Idag arbetar jag med att skriva en presentation som ska redovisas till företaget imorgon. Presentationen handlar om innehållet i det första PM:et där jag ska presentera mina slutsatser kring en del utmaningar som jag lokaliserat. Förhoppningsvis kommer intressanta diskussioner och tankar väckas efter att jag presenterat arbetet för ledningen.


I mitt inlägg kommer jag att skriva om lite allt möjligt, alltifrån hur mina dagar på partnerföretaget ser ut, till hur det är att vara student och elitidrottare samtidigt. Hur går vardagen ihop för denna donna montro?

Den här veckan började iallafall med att vi hade deadline på vårt första PM vilket innebär att vi lagt modulen Definiera bakom oss. Nu är det modul 2, Utforska, som gäller och precis som Charlie beskrev i det förra inlägget så handlar den modulen om strategiskt arbete m.m. Det ska bli väldigt spännande tycker jag!


Företaget:

Efter matchningsminglet som vi hade i början av terminen fick jag äran att vara på partnerföretaget Internet.se. Här började min tid med att jag fick ett varmt välkomnande från alla i verksamheten, vilket kändes toppen. Jag fick även en egen plats på kontoret vilket gjorde att jag snabbt kände mig som en i gänget. I början har mycket fokus legat på att lära känna verksamheten och alla som jobbar här. Vi är ungefär 11 stycken och kontorslandskapet är öppet vilket leder till goda relationer. Mitt första projekt handlar om att se hur Internet.se kan skapa en större interaktion med sina kunder och tanken är att det ska göras via olika former av kundundersökningar. Vad förväntar sig egentligen kunderna av mitt företags tjänster…
Skola:

Att gå på Matix har hittills varit en upplevelse där ens egna förmågor verkligen får sättas på prov. Man slängs in i en helt ny värld där klyftorna mellan studielivet och arbetslivet sakta suddas ut. Vi får chansen att se vilka utmaningar som företag ställs inför i verkligheten, där sedan klassen och ledningen tillsammans hjälps åt för att komma fram till olika typer av lösningar. I skolan är lärarna väldigt engagerade och som elev känner man sig sedd under alla läromoment. Det känns lite som att vara tillbaka i första klass igen, alla är lite pirriga i och med allt det nya men ändå så hungriga på att lära sig nya saker. Det passar mig hur bra som helst!Vidare så är alla moment i skolan, enligt mig, välplanerade och det finns en tanke bakom allt vi lär oss. Jag känner ett helt annat fokus nu än vad jag tidigare haft. Så hatten av för vår underbara ledning :D


Fritid:

Ja hörrni, nu kom vi ju tillslut till den här härliga punkten med fritid och det sociala livet. Som jag tidigare nämnt så spelar jag innebandy på elitnivå så varje vardagskväll är jag uppbokad. På grund av det så är planering A och O för att få mitt liv att gå ihop. Hittills har det inte varit några problem rent undervisningsmässigt, men jag missar många kvällsaktiviteter med klassen vilket skär lite i matixhjärtat. Dock har jag världens bästa klass som är stöttande i mitt val gällande idrotten och jag lovar att jag i vår, när säsongen är slut, kommer ta igen allt!


Så ett tips för er där ute som kanske känner att ni inte vill/kan söka Matix för ni har någon hobby som tar mycket tid. Med rätt planering och stöd så löser sig allt!

Nu börjar tiden rinna iväg så dags att återgå till arbetet,


Hoppas ni alla får en fortsatt fin vecka!


Puss och kram

Josefine

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page