top of page
  • Skribentens bildAdmin

Magister vs Master?

Hej på dig,

Vad kul att just DU har hittat hit och vill läsa mer om Magister vs Master.


Mitt namn är Amelia och jag tänkte berätta lite om min resa och hur det kommer sig att jag sökte Matix. Innan jag pluggade Matix, så gick jag Civilekonomprogrammet med inriktning Service Management på Handelshögskolan i Umeå. Programmet som jag gick uppe i Umeå var fyra år, så jag därmed läst en kandidat + magister innan jag började på Matix. En fråga man kan ställa sig är – ”Varför jag valde att läsa en till magister istället för att läsa ett år till uppe i Umeå för att få en hel master?”

Amelia tillsammans med Elina som tipsade om Matix.

Under våren 2020 kom Corona som en löpeld och min examen uppe i Umeå började närma sig…. Målet var att hitta ett jobb efter examen, men insåg att det var lättare sagt än gjort. Började därmed att titta på andra alternativ…. Det var då min bästa vän Elina (som läste ekonomprogrammet på Handelshögskolan i Göteborg, men valde att läsa sin två-åriga master i Umeå) tipsade mig om Matix. Hon hade hört mycket om Matix under sin kandidat och sa att jag hade passat bra in på Matix-programmet. Det gjorde mig nyfiken och jag bestämde mig för att skicka in min ansökan.


Det som gjorde MIG nyfiken på Matix var att man får både praktisk- och teoretisk erfarenhet i samma utbildning, vilket inte var en möjlighet jag skulle fått om jag stanna kvar uppe i Umeå. Men även innehållet i utbildningen tyckte jag var väldigt intressant, framförallt fokusen på självledarskap och personlig utveckling samt förändringsledning. Dessa kurser var helt nya för mig och kände att jag skulle få mer personlig utveckling på Matix än att stanna kvar uppe i Umeå. Dessutom var jag väldigt sugen på att få komma närmare familjen i Malmö och upptäcka en ny stad samtidigt.


Jag utgick därmed från mig själv och vad som hade passat mig bäst. Det finns inga rätt eller fel. För vissa personer passar en två-årig master perfekt (som exempelvis för min bästa vän Elina), medan för mig passade det att läsa en magister till på Matix. Därmed vill jag passa på att säga att Matix passar för alla. Matix är en unik utbildning som fokuserar på dig som individ och din utvecklingspotential, men även gör dig redo för ett långt arbetsliv. Det spelar ingen roll om du har läst en kandidat (t.ex. ekonomprogrammet) eller en magister (t.ex. civilekonomprogrammet) tidigare. Allt handlar om vad du gör det till! Det enda som är viktigt att man utgår från sig själv och göra det som känns bäst för en själv.


Jag är väldigt glad att jag vågade lyssna på min magkänsla, då jag fått möjligheten utveckla mig själv och mitt självledarskap och ovärderlig arbetslivserfarenhet samt fått ett gäng härliga kompisar på köpet!


Jag är glad att jag lita på min magkänsla och flytta till denna härliga stad.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page