top of page
  • Skribentens bildMatix

Jobb efter Matix

Uppdaterat: 28 mars 2022

Hallå, välkommen till mitt lilla inlägg om vad man faktsikt “blir” efter Matix.


Det här med blir är ju en intressant fråga, i skrivande stund är jag ju Matix student de facto inte anställd på någon flashig firma ännu. Därför tänker jag att det är nog rimligare för mig att närma mig frågan “Vilka färdigheter och egenskaper får du med dig från Matix” än att spekulera kring var man hamnar efter. Jag har hört titlar som managementkonsult, change manager, chefer av olika slag med Matix bakgrund.

Men faktum är att jag vet faktiskt inte vad som står näst i linje för mig, men jag kan ärligt säga att jag vet mycket mer nu än innan jag började min Matix resa.


Innan jag bestämde mig för Matix tänkte jag nog att jag var klar efter min ekonomi kandidat, jag kände mig less på studierna, uttråkad av oändliga teoretiska ramverk och abstrakta diskussioner. Jag tyckte det var dags att ge sig ut i arbetslivet och skaffa sig lite “riktig” kunskap. Samtidigt var jag inte en gnutta säker på vad jag ville ha ut av mitt arbetsliv, eller helt ärligt vad mina bidragande styrkor var. Jag var oviss, otålig och ja… osäker.


Det som jag nu i efterhand anmärker mest vid med Matix är den föga ovanliga fokuset på självledarskap och självutveckling som är inbakad i utbildningen. Visst känner jag mig mycket mer självsäker kring strategi och förändringsledning med mycket ny kunskap och äntligen konkreta verktyg i lådan. Men framförallt känner jag mig själv bättre än någonsin, tack vare den ledda reflektionen som finns i varje kursmodul. Jag märker att jag sitter på arbetsintervjuer och faktiskt känner en tyngd bakom mina ord. Det är inte längre en ihopsnickrad propaganda som spiller ur min mun. Det är genomtänkta, konkreta och exempel stödda resonemang som förmedlar vem jag är och varför det passar hos er.

Det är en yrkespersona som bildats genom slipningen hos partnerföretaget, reflektion med jämlikar och utmaningar från kursplanen.


Så jobb efter Matix?


Jag kan inte här berätta för dig vad just du kommer bli efter Matix, för jag vet nu med säkerhet att det är något som bara du kan svara på. Vad gäller säkerheten i ditt svar så kan jag lova dig att den blir högre efter ett Matix-år. Jag gick in i utbildningen med många frågor: Vad vill jag bli? Vad är jag bra på? Var passar jag in? Jag går ut ur Matix med samlade svar, något jag tror märks när nu jag behöver visa vem jag är i intervjuer.


// Hugo Bluhme

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page