top of page

Hur ser en fredag ut på MATIX?!


Och Skåne fortsätter att ha hand om bloggen även denna vecka, nu med Mr Jacobsson vid rodret. Detta är en helt ny upplevelse för mig, att skriva ett blogginlägg, men som tur är så har man väldigt hjälpsamma klasskamrater som ger oerhört bra tips. Därför kommer veckans blogginlägg ha en lite annorlunda utformning än vanligt. Ni kommer nu att få följa med mig under senaste fredagen. Och fredag innebär att det är en dag på mitt fantastiska partnerföretag, RSM Göteborg (del i ett av världens största revisionsnätverk med fokus på medelstora bolag, RSM International).


06:00 Klockan ”ringer”.

Morgonpigg som man är så har man flugit upp innan klockan ringt. Morgonen innehåller det vanliga; dusch, frukost och att hoppa i kostymen. Full Windsor? Ja, varför inte!


07:30 Anländer till RSM.

Möter en av delägarna i dörren som gör att arbetsdagen inleds på ett fantastiskt sätt – med ett par göteborgsskämt. Fortsätter skrattandes in i lokalerna, som för övrigt blivit nominerade till ”Sveriges Snyggaste Kontor”, med att hälsa på ett gäng andra glada personer på vägen till kaffemaskinen. Det är ju aldrig fel att sparka igång en arbetsdag med en espresso! Väl inne på ens kontor så är det dags att sätta igång med sina uppdrag. Men vad gör då en s.k. Management Trainee på RSM? Det är faktiskt en ganska svår fråga att svara på då det mesta som försiggår på ens partnerföretag är sekretessbelagt. Dock kan man avslöja så mycket som att man får vara delaktig i en rad olika projekt och även får vara med på alla möjliga sorters möten, däribland lednings-, strategi- och marknadsmöten.


09:45 Frukost!

Uppdukat i matsalen finns nybakat bröd med en rad olika pålägg, men framförallt så får man en stund att umgås och skratta med alla de fantastiska personerna som arbetar på RSM.


10:00 Dagens första möte.

Men inte vilket möte som helst, utan det är dags för årets första avstämning med min s.k. Coaching Buddy, Jesper, från MATIX. En liten guidad rundtur följs av ca 30 minuters avstämning mellan Jesper, Daniel (min kontaktperson på RSM) och mig. Efter detta vandrar Jesper och jag vidare till hans partnerföretag för en likadan avstämning.


12:15 LUNCH!

I sann MATIX-anda möter Jesper och jag upp två andra MATIX:are, Johan och Pontus, för lunch. Efter lunchen fortsätter dagen som vanligt, med att arbeta vidare med de uppdrag man har.


14:00. DART!

Och vad är nu detta för något? Jo, på RSM finns det en stående aktivitet varje dag klockan 14, nämligen dart. Tyvärr för mig så fortsätter den vinstfria sviten… Men får istället glädja mig åt att det är dags för dagens tredje möte; marknadsmöte, med

marknadsansvarige för kontoret i Göteborg, marknadsansvarige för kontoren i

Stockholm samt reklambyrån Åttonde Husets Creative Director.


17:00 Arbetsdagen avrundas.

Arbetsdagen avrundas med en AW på RSM. Kvällen tar oss sedan vidare till en

champagneprovning (även detta helt nytt för min del, MATIX öppnar upp många nya

saker att prova) för att sedan avslutas med AW#2 tillsammans med fantastiska MATIX anno 17/18. Och med fredagen avslutad så avslutas även detta blogginlägg!


Take care,

TJ

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page