top of page

Halvvägs på resan

Uppdaterat: 20 dec. 2018

Halvvägs och det är dags för mig, Linnéa, att få ge er en inblick av mitt hittills gångna Matix-år!


Jag kan knappt tro det själv att halva tiden av Matix har gått. Tänk att det var flera månader sen jag antog utmaningen och hoppade på min magisterutbildning. De skulle dock visa sig vara mer än bara en magisterutbildning. För Matix är något mer än att bara gå i skolan och att vara ute på partnerföretaget. Aldrig tidigare har jag gått i en klass med sådan gemenskap och där varje individ betyder så mycket för mig.


Från klassresan till Fredrikshamn

Som den känslomänniska jag är tänker jag att ni ska få en inblick i hur jag känt de senaste månaderna och hur Matix-året varit. Vi börjar den redan första veckan:


10:e september

”Första veckan känns precis som när man är nykär. Jag har en konstant pirrande nervös känsla i magen och så mycket energi att det känns som att var enda cell i kroppen håller på att explodera. Samtidigt känner jag mig totalt slut av alla nya intryck och nya personer. Går från skolan varje dag helt tom i huvudet och slut på ord. Trots de kan jag inte somna på nätterna för att den där exploderande energin fortfarande ligger och bubblar i kroppen.”


Otroligt va? Mer än bara en vanlig utbildning kan jag säga! Vi går vidare och ser hur livet såg ut den 5:e oktober:


”Vilken klass och vilka personer jag omringas av dagligen! Vi har bara känt varandra i en månad och de känns som att vi kommit lika långt i vår relation som de tar år för andra att skapa. Under denna månad har det hänt mycket hos många av oss. Vi lyssnar in varandra och öppnar oss för varandra. Vissa har gråtit och andra har blivit lättade. Någon har kommit till en insikt & en annan fattat ett beslut.”
Ett av alla kvällshäng under året. Här med mina härliga Matix-babes

Glöggmys med affärteamet

Och i denna klass finns de några personer som betytt lite extra för mig, nämligen mitt lärteam. Lärteam tänker ni? Ja precis! De är de där fyra personerna i klassen som ser efter mig lite extra. Mitt lärteam består av inga mindre än Ida, Benjamin Vincent och David. Såhär gick mina tankar den 11:e november:


”Tänka sig att jag för drygt två månader sen aldrig tidigare träffat dessa fantastiska personer. Inte visste jag då att några (för mig) helt okända människor skulle lära känna mig så väl, och bli en så viktig del av mitt liv. Inte visste jag då hur många skratt jag skulle ha tillsammans med Ida, hur Benjamins sunda självinsikt skulle inspirera mig, vad Vincent skulle smitta av sig med sitt orubbliga lugnt och hur en person skulle kunna läsa mina signaler så bra och va så omtänksam som David är. Fyra fantastiska personer som kommit mig när inpå livet på så kort tid. Ni är min andningspaus mellan Matixs toppar och dalar”.


Första bilden tillsammans, precis efter att vi blivit ett lärteam

Utmattade i solen efter att ha skrivit kontrakt för hur vi vill utforma vårat år tillsammans

Från en söndag i Delsjön med promenad och korvgrillning. Näst till höger ser ni vår lilla maskot, Svea

Och här är vi idag 19:e december och jag har de senaste tre veckorna lyckats bocka av en case-presentation, internationaliserings-seminarie, utkast på magisteruppsatsen, inlämning och ledningspresentation av PM 2, samt deadline och presentation av partnerföretagets digitala strategi. Därmed har vi precis avslutat strategidelen av utbildningen och december närmar sig sitt slut. Piiihuu!


Trots en rejäl urladdning med alla deadlines känner mig otroligt tacksam för att jag tackade ja till Matix. Det har varit en intensiv, men lärorik höst på många sätt och det är en spännande vår & andra halvlek av Matix som väntar! Men först är det dags för mig att hoppa på ett flyg mot varmare breddgrader för en välförtjänt julledighet för oss alla på Matix!


Tur man har ett lärteam som kommer och tar hand om en när man är trött


God jul & Gott nytt år, ta hand om varandra!

Linnéa

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page