top of page

"Gästföreläsarna är en av mina favoritdelar av Matix-året!"

Vi har nyligen avslutat vår vår näst sista kurs med fokusområde Change Management och alla i klassen har nu börjat peppa för att riva tag i att skriva uppsats.


Det är även nu det vemodiga börjar kika fram. Klassen börjar inse att vi inte längre har några gemensamma föreläsningar tillsammans. Vi är en otroligt härlig klass som hållit hårt i vår gemensamma tisdagsfika, men en annan höjdpunkt vi sett fram emot på veckorna är våra besök av en mängd gästföreläsare som innefattar entreprenörer, akademiker, affärsutvecklare och en och annan provokatör.


Under Matix-året har flera individer som är aktiva i näringslivet kommit för att berätta om sina personliga erfarenheter och gettoss inblick i vad det innebär att vara ute i arbetslivet.


Inom temat strategi har vi bl.a. fått höra på akademikern Roger Schweizer om taktiska processer för företag när de vill bryta sig loss och gå internationellt. Inom samma modul fick vi även besök av PinDeliver (även ett partnerföretag) som

berättade om hur det är att förespråka innovation i en trögföräenderlig logistikbransch.

Vi har även fått höra spännande föreläsningar hur man bör vara innovativ i förhållande till omvärldens skiftningar, hur man skapar hållbart företagande men också hur man skapar digital innovation i bankvärlden från

göteborgsprofilen Lena Apler på Collector Bank.


Någonstans där emellan fick vi också besök av en självutnämnd provokatör som berättade om tekniska innovationer i världen, deras möjligheter men också deras

mörka sidor (han passade även på att visa oss sitt inopererade mikrochip-

implantat i handleden som han anserär framtidens vardag)

Vi har alltså fått otroligt spännande människor som besökt MATIX och som har

erfarenheter vi kan ta med oss i vår personliga utveckling. Vi har fått tankeställare

såsom om man driver förändring eller blir utsatt för det, om gruppbeteende styr vår vardag och om man verkligen kan skapa motivation hos en annan människa. Vi har fått lära oss om termer såsom nudging och gameification från Martine Roshauw (en tidigare Matix-student) men vi har också fått ta del av gästföreläsarnas bästa tips när man pratar om change management.



En stor del varför det lockade mig att söka till MATIX var just den nära kopplingen till näringslivet. Vi har kontinuerligt haft en stor bredd av gästföreläsare inom olika

branscher, roller och bakgrund som berättat för oss vad det innebär att vara en ledare, en utvecklare och framförallt någon som tänker steget längre.


Jag kan inte säga att jag haft en favorit bland alla gästföreläsare men det som är tydligt för mig är det verkligen varit en av mina favoritdelar av MATIX-året!


Allt Gott!

Josefin

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page