top of page
  • Matix

Går det att kombinera Matix med extrajobb?


Inför Matixåret får man läsa om att det inte är som kandidaten, det kommer att krävas mer tid och ansträngning. Första veckan på utbildningen fick man höra av tidigare studenter samt kursledningen att det blir vad man gör det till, med andra ord: lägg ner tid och satsa för att få ut någonting utav det. I tillägg till det så är det väldigt mycket aktiviteter vid sidan om som man verkligen inte vill missa. Klassammanhållningen är ju som bekant något utöver det vanliga (shout-out till er).


Härliga aktiviteter med klassen

Trots denna insikt bestämde jag mig därför att, lagom till höstterminen, tacka ja till att gå från ca. 25 %-tjänst till 50 %-tjänst. Jag tycker väldigt mycket om mitt jobb och en sådan chans ville jag inte tacka nej till. Jobba ska jag ju ändå göra resten av livet också, eller hur?!


Hur har det då gått att kombinera jobb med Matix?


Det korta svaret är att det gått förvånansvärt bra. Det längre är att det varit stressigt i sina stunder, men det hör väl ändå till skolan? Det viktigaste är nog att känna att man gett sitt bästa i samtliga delar. Det vill säga partnerföretag, studierna och jobbet. Att inte någon del har fått vara bortprioriterad.Roligaste jobbet vid sidan av skolan

Jag är inte direkt känd för att vara strukturerad och planera. Göra listor njaa, inte riktigt min grej. Sa du fotboll och bärs ikväll? Lätt! Jag tror de flesta i klassen känner igen mig. Trots detta kommer mina lärdomar om den senaste tiden vara att strukturera och planera. Att försöka slutföra ett projekt, typ en inlämningsuppgift, innan du tar dig an något annat. Och ja, listor har faktiskt underlättat.


Det kanske låter självklart för vissa. Min erfarenhet är att jag tenderar att göra det som är roligast eller viktigast för stunden vilket leder till spritt fokus och mycket att göra inför deadline. Faktum är att Matix hjälper dig med verktyg att lära känna dig själv och vad du behöver för att utvecklas, inte bara utåt utan även inåt i självkännedom.


Studierna i Matix är så himla mycket mer utmanande och förankrat i vad jag verkligen vill lära mig att det blir väldigt mycket roligare att lägga ner tid på studierna. Samtidigt som jag har ett grymt skoj jobb vid sidan av. Kontentan av veckans blogginlägg blir att det går så länge du tycker det är värt och kul att lägga ner tid på det. Nu känner jag snarare att jag maxat året än att jag har varit naiv och tagit på mig för mycket.


Näst på min lista är att skriva PM, så nu tackar jag för mig.


Ha det bäst!

/David Ringnér

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page