top of page

Matix – den där sjukt goda efterrätten du gått och väntat på alldeles för länge


Matix - den där sjukt goda efterätten du gått och väntat på alldeles för länge. Källa: Pinterest

STORT TACK FÖR DEN HÄR TIDEN, MATIX!


Vadå? Är det redan slut tänker ni? Nej inte än, det är ganska exakt en månad kvar tills det är dags att checka ut från Matix för sista gången och ta en välförtjänt examen. Tiden går fort och vi är mitt uppe i uppsatsskrivandet, jag är en av de sista ut att skriva på bloggen och passar därför på att tacka för ett fantastiskt år. Mitt namn är Jesper och den 1a juni tar jag min andra magisterexamen som läggs till min befintliga Civilekonomexamen från när jag studerade i Borås 2010-2014. Innan Matix jobbade jag i bankvärlden i tre år men har alltid haft en nyfikenhet på att få läsa Matix. 2017 blev året då jag åter satte mig i skolbänken men denna gång betydligt mer motiverad än sist. Funderingarna var många, framförallt kring att pausa sin bankkarriär för att gå tillbaka till skolbänken igen. Det kan väl knappast vara rätt? Att dessutom leva på studielån och inte på lön, hur skulle det gå? Alldeles utmärkt har det visat sig och det har definitivt varit värt det. Har du några funderingar kring Matix så är du självklart välkommen att höra av dig.


Lärdomarna under Matixåret har gett mig mer än de 4 år jag läste i Borås. Jag är fascinerad över hur mycket fokus Matix lägger på studenten i att erbjuda och lära ut verktyg i reflekterande och analyserande som bidrar till den personliga utvecklingen. Att sedan mixa färdigheterna mellan studier i skolan och praktiska färdigheter på partnerföretaget känns som en lyx som få studenter får uppleva under sin studietid. Att få vara med där det händer och kavla upp ärmarna och inte bara sitta i ett klassrum och läsa om teorier från en tid då varken du eller jag ens var påtänkt.


Jag har under mitt Matixår gått in med attityden att jag ska vara öppen, bjuda på mig själv och min energi och vara nyfiken vilket jag anser mig uppfyllt till stor del. Eftersom jag är Göteborgare har jag försökt hitta en balans mellan att leva det liv jag hade innan Matix och att leva Matixlivet fullt ut i bubblan som man lever i under Matixåret. Jag har varit med och tillsammans med mina klasskamrater drivit igenom olika aktiviteter som ni har kunnat följa här på bloggen och på vårt instagramkonto. Jag tycker personligen att det är grymt kul att anordna saker när andra är med och engagerar sig och att det uppskattas av deltagarna.


Mitt Matixår har också gjort att jag känner mig tryggare i mig själv. Det är delvis för att Matix ger en möjlighet att tänka utanför de vanliga tankebanorna och ger tid för reflektion och eftertanke i en värld där tiden går fort. Så nu när jag sitter och skriver detta och snart ska lämna skolans trygga värld ännu en gång vet jag mer vad jag vill ha och hur jag vill ha det. Vilken typ av ledarskap jag vill ha, möjligheter till utveckling, vilken kultur jag eftersöker i ett företag och att det ska uppmuntras till att ha roligt. Hade någon frågat i början av Matix-året så skulle jag inte kunna svara att det här vill jag ha, detta vet jag nu och värdesätter det också högt. Det ska bli sjukt spännande att åter gå ut i arbetslivet och nyttja mina nyvunna kunskaper.


Jag är glad att jag förra året skrev upp mig för ytterligare ett år i skolbänken, stort tack till kursledningen och framförallt till en fantastiskt bra klass som garanterat gjorde Matixåret 2017- 18 lite roligare och bättre än tidigare år.

Jag avslutar med tre tips som kan vara guld värda under ett Matixår

Öppenhet och att våga kan ta dig väldigt långt.

- Man kan om man vill, oavsett vem du är (ett tips är dock att börja i tid med uppgifterna även om du anser dig vara grym på att prestera under press)

- Delad glädje är dubbel glädje eller mer – gör saker ihop och umgås med din Matixklass, (ni sitter ”bara” ihop i ett år, ta vara på det)

- ”Ta till er det ni vill och skit i resten” – citat av Jonas Fasth, lärare i förändringsledning på Matix


Ha de gott!


/Jesper

www.linkedin.com/in/jesperulander

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page