top of page

Efter rivstart kommer fest

Det är nu längesedan ni läsare fick ta del av elevernas berättelser kring Matix och vad som händer inom programmet. Vilket inte är särskilt konstigt eftersom de senaste alumnerna lämnade i juni och en ny elit började i september. Jonatan Karlsson heter jag och jag har fått äran att väcka liv i bloggen igen då ett nytt år av Matix har börjat. Efter att ha vässat pennan och dammat av blocket känner jag mig mer än redo att dela med mig av första tiden inom Matix och kanske framförallt om resan till Danmark.


På väg till Danmark

Men först en snabb presentation om mig själv. Jag är 27 år gammal och är född och uppvuxen utanför Värnamo i Småland. För er som har träffat mig så förtäljer dialekten det ganska så omgående. Fotboll, innebandy och alla andra sporter som innehåller en boll har alltid legat nära till hjärtat men även snowboard och skidåkning. Jag har aldrig skrivit ett blogginlägg och jag vågar nästan påstå att jag aldrig läst något heller. Trots min okunskap kring bloggar så hoppas jag ändå att kunna leverera en läsbar och något underhållande text.


De fem första veckorna i Matix var mycket intensiva med föreläsningar, grupparbeten, information och allt annat vi behövde veta inför året. Trots den tidiga rivstarten så var det nog ingen som kunde ana hur slutkörd man kunde bli av att prata med de olika företagen under matchningsminglet. Matchningsminglet består av tre träffar á 4h då vi studenter träffar de 38 potentiella partnerföretagen för att lära varandra bättre. Att ha en mun som vanligtvis går som ett väloljat maskineri visade sig vara bra. Men trots detta var det längesen jag varit så trött som jag var efter minglet. Tröttheten är övervunnen och vi är nu alla placerade i varsitt partnerföretag och vi har alla olika upplevelser av första veckan. En del är mer bekväma medan andra har det lite kämpigare i sina företag.


Om någon har det kämpigt, vad passar då inte bättre än en kryssning till Danmark? Svaret är enkelt. Ingenting passar bättre än en kryssning till Danmark eftersom klassen då kan vara tillsammans, umgås, stötta varandra och dansa till Roger Pontare-covers fram tills klockan slår söndag. Lördagen började med att Gustavs tåg från Surte var inställt, Ringnér försov sig och Odell sprang från Johanneberg för att hon missade bussen. Trots morgonstressen kom alla med och det tog inte lång tid innan vi kunde skåla in dagen tillsammans. Vädergudarna var precis som jag inför detta blogginlägg mutade och bjöd på fantastiska 21 grader i mitten på oktober. Vi spenderade större delen av dagen nere på stranden där vi arrangerade olika tävlingar, spelade volleyboll och snackade gött. Vi avslutade vår sejour i Fredrikshamn på den fantastiska restaurangen Frida som för övrigt numera är det enda skälet till varför någon ska lyckas lura med mig till Fredrikshamn igen.

Båtresan tillbaka till Göteborg var betydligt mer högljudd än utresan vilket inte är så konstigt eftersom det stod ett liveband och väntade på oss på däck 5. Hela dagen rundades av på dansgolvet med mängder av goa klassiker, rocklåtar och Oskars favoriter - schlagerlåtar.


Trots en kämpig första vecka fann man säkerligen lite tröst hos sina klasskamrater under helgen och man kunde flytta tankarna till något annat för en stund. Med detta vill jag avsluta mitt uppdrag som bloggare och önskar er all lycka framåt.


// Jonatan Karlsson

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page