top of page

Det som gör Matix unikt

Amen hallå läsare! Kul att du har hittat ända hit i bloggen. Hoppas allt är fint med dig i dessa konstiga tider. I denna skrivande stund sitter jag faktiskt och äter pepparkakor. Egengjorda faktiskt. Sånt som man gör när påsken närmar sig ;)


Hur som helst; jag heter Nils och studerar detta fantastiska program, vilket är Matix – Management av Tillväxt! Jag är riktigt tacksam av flera anledningar till att ha hamnat här. Men först en liten tillbakablick!


Under min kandidatperiod pluggade jag Företagsekonomi vid Halmstad Högskola. Efter min kandidattid var jag nyfiken på ytterligare studier– men visste inte vad. Det fanns så många olika masterprogram och alla alternativ som fanns framför en gjorde en oerhört förvirrad. Den gemensamma nämnaren var i slutändan att jag ville utmana mig själv på ett annorlunda sätt än tidigare erfarenheter, som också kunde få mig att växa som individ. Kanske något som hade med management att göra tänkte jag! Ledarskap och affärsutveckling är ju skitkul! En dag i våras fann jag tillslut en utbildning vid namn Matix och när jag läste kursupplägget blev jag helt såld. En ettårig utbildning, där teori kombineras med praktisk applicering på ett partnerföretag. Det kan inte bli bättre tänkte jag!


Och efter ett drygt halvår känner jag precis samma sak. Trots att coronaviruset har inneburit anpassningar i undervisning och upplägget känner jag en tacksamhet att jag fått chansen att gå denna utbildning.


Först och främst har programmet ett unikt upplägg med teori som varvas med praktik på ett partnerföretag. Genom att kunna applicera det teoretiska i praktiken så får man en helt annan verklighetsuppfattning om hur företag faktiskt kan använda teorin för att få nya perspektiv på verksamheten. Varje modul avslutas med en företagsanalys där studenten får grotta in sig på ett område utifrån vad som intresserar en. Med teorin som utgångspunkt får studenten möjlighet att reflektera kring vilka utmaningar företaget står inför och hur teorin kan appliceras i sammanhanget. Tillslut kommer man fram till givande analyser som är värdefulla för ens egna lärande och partnerföretagets situation. Dubbel effekt på lärdom enligt mig själv, jämfört med att kriga igenom en 2 årig teoretisk masterutbildning! I Matix ingår det också olika workshops och företagscase där vi i klassen får diskutera, reflektera och bygga egna modeller på utmaningar och förändringsledning av affärsutveckling.


Modulernas upplägg följer en tydlig röd tråd. Man börjar med Innovation, där studenternas kreativa förmåga sätts på sin spets. Genom nästa modul som handlar om Strategi, identifieras tillvägagångssätt för de kreativa idéerna och därefter handlar det slutligen om förändringsledning där man studerar möjliggörande av idéer.


Jag är oerhört tacksam att jag hamnat i en sån fin klass med 29 vänner. Med den lilla klassen får man en spelplan för en av de bättre personliga relationerna du kommer få med nya människor.Något som jag tycker gör Matix extra speciellt är fokuset på personlig utveckling och självledarskap, även kallad ”The human side of business”. Även om man utvecklas på professionellt och akademiskt plan är det också viktigt att inte glömma bort att investera i sin egna personliga utveckling. Och här anser jag att Matix har fått med alla tre delarna! Jag har genom livet inte prioriterat min personliga utveckling, jag har kört på utan att speciellt reflektera över mitt beteende och varför jag gör saker på vissa sätt. Men jag kan här och nu säga att jag redan lärt mig mycket om mig själv, mina värderingar och vad jag egentligen tycker är kul. Det ger jag Matix en stor eloge för!


För att sammanfatta det hela; om du söker efter en härlig utmaning med fokus på personlig utveckling, riktigt professionella och härliga lärare och att ta dig ur din comfort zone - så tycker jag att Matix verkligen är the place to be.

Ha det gött så länge och ta hand om er. Nu taggar vi pepparkakor och Kalle om drygt 1 vecka!


//Nils


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page