top of page
  • Matix

Att pendla till Matix - vad fungerar & vad utmanar?Precis under en timma tar det för mig (hej, jag heter Theodor!) att ta mig från Kungsbacka till skolan, dörr till dörr. Det är en märkbar tid, men verkligen inget extraordinärt. Men är det verkligen så illa att pendla till Matix och vilka för- och nackdelar finns det?


Den största nackdelen handlar enligt mig om de roliga saker och träffar som sker, ibland väldigt spontant, som man inte alltid hinner vara med på. Vi har en otroligt go gemenskap i klassen och vi hittar på många roliga saker tillsammans. Det är sannerligen en klass med personer man väldigt gärna umgås med. Därför kan det upplevas tråkigt att inte varje gång hinna eller orka sätta sig på ett tåg för att hitta på något spontant roligt.Vissa anser att tiden man lägger ned på pendlingen är ett stort minus, vilket jag i vanliga fall kan hålla med om. Man får gå upp lite tidigare och man kommer hem lite senare. Men när jag började Matix insåg jag att vad jag trodde var en nackdel, faktiskt var en väldigt stor fördel. I utbildningen så är reflektion i stort fokus. Flera uppgifter under utbildningen handlar om att tänka och reflektera över saker och ting, för att därefter diskutera det med andra och få ta del av andras reflektioner. Att få denna avsatta pendlingstiden för reflektion är verkligen värdefullt, om man tar vara på den. Har man dessutom en mobil till hands eller möjlighet att använda datorn när man pendlar kan man givetvis även göra andra skoluppgifter!


Likaså är det en fördel att få denna avsatta tiden de två dagarna i veckan man är på sitt partnerföretag. Man får mycket intryck, diskussioner och möten som kan vara en stor del av empirin till uppsatsen man sedan skriver. Har man då under pendlingstiden loggat dagens intryck och händelser via mobilen så underlättar det enormt inför uppsatsskrivandet.


Om du som läser är nyfiken och intresserad av att läsa Matix så kan jag inte annat än ge mina varmaste rekommendationer, även om du pendlar. Klassen, lärarna och utbildningen väger med råge upp de få nackdelar som finns!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page