top of page
  • Skribentens bildAdmin

Att komma in på Matix – Hur funkar det?

Hejsan Hoppsan där ute i stugorna!


Häng med så guidar jag er genom antagningsprocessen! (Bild från Pixabay)

Ungefär vid den här tiden förra året så hade jag bestämt mig för att söka till Matix. Men jag var fortfarande inte helt hundra på hur det faktiskt gick till. Vid det här laget har ni nog märkt att Matix inte riktigt är som andra utbildningar och antagningsprocessen är inget undantag. Mitt namn är Lina och jag tänkte berätta mer om hur det går till på vägen att komma in på Matix och dela med mig av ett eller annat tips 😊


Till skillnad från traditionella utbildningar där antagningen enbart baseras på till exempel högskoleprov, tidigare studieresultat eller GMAT så lägger Matix stort fokus på vem du är som person - Såhär går det till!Promenader - Perfekt tillfälle att reflektera över vad det är som gör dig och Matix till en bra match! ❄️☀️
  • April – Ansökan stänger på antagning.se och en vecka efter det skickar man även in en utökad ansökan i form av CV och ett personligt brev till Matix. När jag skulle söka fick jag tipset av en tidigare student att börja på det personliga brevet ett tag innan det ska skickas in – vilket är ett tips som jag vill skicka vidare! Försök ge dig själv tid att reflektera kring varför du vill gå utbildningen och vad det är som gör just dig och Matix till en bra match. Superbra grej att tänka på över en promenad! Ta även chansen att prata lite med nuvarande Matixare under våren och ställ alla de frågor du kan tänkas ha eller helt enkelt be dem berätta mer om utbildningen för att få en bättre bild – det hjälpte mig! 😊


  • Maj - Dags för första intervjun! Ett antal kallas till den första – lite kortare - intervjun där man får träffa delar av kursledningen. Kom ihåg att dubbelkolla så att både ljud och bild funkar innan intervjun börjar.


  • Juni - Dags för andra och sista intervjun! Denna intervju är lite längre och man får träffa en större del av kursledningen! OJ om jag var nervös! Det kändes lite läskigt att jag skulle vara själv i en intervju med nästan hela kursledningen – men det är verkligen ett fantastiskt gäng som håller i utbildningen så den nervositeten släppte ganska snabbt. Inför denna intervju kommer du även bli ombedd att skicka in ett valfritt akademiskt arbete.


  • Juli – Antagningsbeskedet kommer! Glöm inte att tacka JA till din plats 😊


Nu hoppas jag du som läsare har fått en lite bättre bild om hur det går till på vägen att komma in på Matix – och att just du vill ta chansen att bli en del av Matix familjen! 💛


Mitt sista tips är att följa oss på sociala medier där vi delar med oss mer från vardagen i Matix. En gång i veckan får ni bland annat följa med en av årets studenter till deras partnerföretag! Har du ytterligare frågor om utbildningen och antagningsprocessen så är mitt tips att kontakta Jenny som är Matix kursadministratör – hon har stenkoll på utbildningen! 😊 (Kontaktuppgifter finns på hemsidan).


Tack för mig och ta hand om er! 💛


Varma hälsningar,

Lina0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page