top of page

”Always look on the bright side of life”

Jag skulle nog säga att det här har varit några av mina ledord under året som varit (och de senaste tio åren i mitt liv). Det låter klyschigt men tro mig, du mår otroligt mycket bättre av att tänka positivt och vara glad. Sen betyder inte de att du måste vara glad 24 timmar av dygnet och prata med alla 535 personerna du ser varje dag. Mitt namn är Lovisa Widén, 23 år och kommer från den underbara byn Munktorp i Västmanland.


Trots mycket att göra med både partnerföretag, PM-skrivande, jobbsökande, livskriser och nu uppsatsskrivande har jag klarat mig igenom året och än har jag mycket kvar att ge. Full förståelse för om Johan, min uppsatspartner, nu sitter och skrattar då vi idag var nöjda med ca 2 timmars produktiv tid. Skämt å sido, trots att Matix har varit ganska slitsamt från och till har energin från klassen och partnerföretag verkligen förgyllt året. Jag har förvånats över hur mycket det faktiskt går att utvecklas under ett år, både personligt och kunskapsmässigt. Idag kan jag, tro det eller ej, säga ungefär vad jag vill arbeta med, men även vad jag inte vill arbeta med. Vore det inte för Matix hade jag med 99,9 % säkerhet jobbat inom revision. Revision är spännande och passar säkert som handen i handsken för någon annan, i så fall Grattis! Då har du också funnit vad du vill göra.


Vad vill jag då arbeta med? Jag har inget exakt svar på den här frågan, men jag vet att jag vill arbeta med människor, i en roll där jag har betydelse och kan påverka. En roll som är utvecklande för mig själv och för andra, där jag inte blir en i mängden.


Nog om vad jag vill göra, åter till vad jag har gjort under året. Mitt partnerföretag har varit MM Sports där jag främst arbetat med den norska marknaden. Det har inneburit allt ifrån riktlinjer, effektivisering av flöden, varumärkesbreddning, prisstrategier m.m. Det har varit otroligt givande och jag har från dag ett fått tillit och känt mig välkomnad. Det är en organisation som är väldigt snabbrörlig och har mycket på gång hela tiden, som de flesta andra av företagen i Matix. Något som gör det extra spännande, då jag aldrig vet vad som väntar när jag går dit.


Året har varit en blandning av känslor, tankar, kunskap, lärande och utveckling. Listan skulle kunna göras lång men det som beskriver helheten är nog ändå gemenskap - att vara en del av något stort. Et tillsammans med glädje och ett positivt tänkande kommer man långt på. Med det sagt är jag helt övertygad om att vi i klassen har Sveriges kommande ledare, inspiratörer och förebilder.


Tack Matix, Tack klassen och Tack MM Sports!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page