top of page

Vad vore livet utan skratt, gråt och tillväxtTjena!

Då var det min tur, Simon, att ge er läsare en inblick i livet som MATIX-student.

Kort recap om mig: från Uppsala > läste kandidatexamen i Örebro > startade och drev ett konsultbolag >kände mig inte riktigt klar med skolan > hittade MATIX och blev förälskad i konceptet > flyttade till Göteborg för att inleda min MATIX-resa.Men Simon varför blev du så ”förälskad” i MATX-konceptet?

Jo, för att det är en utbildning som på riktigt förbereder studenten inför arbetslivet. Att bara läsa teori och skriva uppsatser är en utbildningsmetodik som fungerar för den som vill in i forskningsvärlden. Men för oss andra som vill ut i näringslivet behöver vi andra verktyg. Man behöver kliva in i gränslandet mellan teori och verklighet, för det är där som man får den träning man behöver. Man behöver lära sig metoder och modeller som är direkt applicerbara och man behöver få träna på att använda de. Vi arbetar också med att utveckla våra ledarskapsförmågor och vårt personliga lärande. Vi alla är olika och det innebär att vi fungerar på olika sätt, den principen är central för oss och något som vi arbetar mycket för att förstå och bli bättre på att hantera. Vet du hur du motiverar dig själv och ännu mer intressant, hur motiverar du andra? Det här är bara ett exempel av många som vi diskuterar vi i klassen, i våra lärteam (grupper om fem) och med vår coaching buddy (din personliga coach i klassen). Som du ser så är man aldrig ensam på MATIX, du har 29 andra individer som tillsammans inte bara skapar en jävligt rolig snapchat grupp utan också ett mentalt stöd som i livets mörka stunder är väldigt fina att ha!


Så va händer i Simons MATIX-resa? Mitt partnerföretag är ett konsultbolag inom markanvändning och miljö. Vi (jag säger vi för att jag är nu en del av bolaget, cool shit!) hjälper kunder främst i projekt där ett projekt kommer ta naturen i anspråk. I korta drag så utreder och analyserar vi naturen som ska förbrukas för att hitta en så bra lösning för kunden och för miljön! Tillsammans med partnerföretaget har vi hittat en del utmaningar de står inför som jag under året kommer att arbeta med. Just nu håller vi på att arbeta om bolagets varumärke, vi ska uppdatera ALLT! Vi har en ny varumärkesstrategi på g som jag utarbetat, snart ska vi sätta oss i förhandling med en PR-byrå, vi ska uppdatera hemsidan och mycket annat spännande. Det är inte bara häftigt att få vara delaktigt i ett sånt projekt utan också enormt lärorikt!

Till dig student som funderar över att läsa MATIX vill jag förtydliga två saker:

1) dagens universitets utbildningar är omoderna och ouppdaterade efter den värld vi lever (sorry mom and dad) du behöver mer än att kunna rabbla teorier.

2) Livets alla lärdomar och upplevelser är inget värt utan de vänskap och de band man bygger. MATIX är en utmaning som sätter dig och 29 andra individer på en resa där ni tillsammans kommer att skratta, gråta men framförallt växa. Och vad vore livet utan skratt, gråt och tillväxt?


Nog med klyschigheterna, nu ska jag dricka bärs.


Tune in next week for more in “Day in the life of a MATIX-student”

Allt gott, Simon Ezcurra Gyllensten

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page