top of page

Utveckla företaget ihop med en magisterstudent från Handels-högskolan.

Dags för nya idéer?

Få stöd i affärsutveckling av en magisterstudent från Handelshögskolans Matix-program.

Varje år ger Matix vid Handelshögskolan 30 företag chansen att matchas med en ambitiös magisterstudent. Över 800 företag har medverkat genom åren och fått inspel, nya perspektiv och inte minst stöd i att utveckla sin affär och organisation. 

 

Vår Partnersamverkan med företag fokuserar på insatser och projekt som kan ge perspektiv på gynnsam förändring och tillväxt och som gynnas av nya perspektiv. Studenten är på plats upp till två dagar varje vecka i 8 månader för att bidra till er verksamhet. Tillsammans väljer ni löpande ut fokusområden ni vill att företaget ska kunna utvecklas inom. 

 

Matix vänder sig till företag som vill utvecklas och växa. Det spelar ingen roll om ni växer just nu eller inte alls. Det viktigaste är att ni vill ta nya kliv eller ett nästa steg och framförallt att ni är öppna upp för nya sätt att se på er affär och organisation.

Genom tillgång till forskningsbaserad kunskap och metoder kan våra studenter göra skillnad i företagen de tar sig an. Ni blir del av ett nätverk tillsammans med andra partnerföretag, forskare, lärare och studenter som tillsammans fokuserar på en sak - att skapa utveckling i företag.

Få stöd i områden såsom:
note.png

Omvärldsanalys

controller.png

Digitalisering

directions.png

Vision, mål & strategi

female-user.png

Employer Branding

globe-2.png

Internationalisering

pie-chart.png

Tillväxtfinansiering

bubbles.png

Marknadskommunikation

Gitta.png

Att vara med i Matix är omvälvande, spännande, lite läskigt och helt fantastiskt!

Gitta Hertzman-Perez 

VD, Wonderbrand

Christer Sigurd, ETP Kraftelektronik

Att få in en person som tittar på verksamheten med fräscha ögon och ifrågasätter sånt man tar för givet har skapat många aha-upplevelser och

fått mig att tänka efter.

Christer Sigurd 

VD, ETP Kraftelektronik

Bengt Rodung, Findwise

Kursledningen har en förmåga att hitta studenter med det där lilla extra. Det är därför vi varit med sju gånger.

Bengt Rodung

Styrelseordförande, Findwise

Berättelser från tidigare Partner-företag och studenter.

Två dagar i veckan, under åtta månader fokuserar en av våra magisterstudenter på ert företag.

 

Under den tiden driver de analys-projekt som ger nya perspektiv för att gynna tillväxt och utveckling.

Studenterna arbetar självständigt samt i team med fokus på företagets strategiska utveckling. och står ofta för verksamhetsutvecklande insatser som visat sig vara affärskritiska.

Här visar vi korta filmer från företag som deltagit och reportage samt en beskrivning från Matix om innehållet för medverkande Partnerföretag.

Anmäl intresse för att delta så bokar vi in ett möte på plats hos er. Klicka på knappen, eller scrolla ner och läs mer om hur Matix är upplagt och gör en intresseanmälan för att få veta mer.

Autoscroll
Hur funkar Matix-upplägget?
graduation-cap.png
01. Intervju för att antas som student

Matix är en eftertraktad utbildning med sökande från hela Sverige. För att bli antagna går studenterna igenom en gedigen ansökningsprocess där bara de som har genuint intresse för vår inriktning och goda förutsättningar för att delta antas. 

magic-wand.png
02. Partnerskap för utveckling

Företagen intervjuas av våra studenter i en välbeprövad och solid process som utgår från företagens behov och utmaningar, samt studenternas egenskaper och intressen. Matix kursledning väljer ut en av studenterna till ert företag baserat på kunskap om programmet, studenterna och företagen. 

briefcase.png
03. Två dagar per vecka under hela läsåret

Studenten har fokus på företaget två dagar per vecka mellan september och juni.

Under de dagarna bidrar studenten med nya perspektiv, ger er perspektiv inom det strategiska området och kan driva verksamhetsutvecklande projekt.

unlock.png
04. Affärsinnovation, Strategi & Förändringsledarskap

Ni får tillgång till forskningsbaserade kunskaper och metoder inom framförallt affärsinnovation, strategi och förändringsledning. Under året bjuds ni också in till intressanta föreläsningar och seminarium om strategi och förändringsledning.

wallet.png
05. Subventionerad kostnad

Matix stöds av Västra Götalandsregionen och det gör att vi kan erbjuda företag att bli partnerföretag under ett helt läsår för bara 39.600 kr. Avtal ingås först när ni blivit matchad med en student.

Hur blir vi ett partnerföretag?
note.png

01. Klicka på knappen nedan och fyll i en intresseanmälan.

call-in.png

02. Vi tar kontakt med er och tillsammans tar vi reda på om Matix är rätt för er.

rocket.png

03. Företagen med störst förmåga att omvandla innehållet i Matix till faktiskt värde erbjuds ett partnerskap.

Matix är en upplevelsebaserad magisterutbildning inom management och entreprenörskap där 30 studenter matchas med 30 företag varje år. Två dagar per vecka spenderar studenterna i våra partnerföretag där de applicerar kunskap de lär sig i skolan direkt i skarpt läge.

Matix+Handels_Horisontell_2.png

Postadress: Matix, Box 610, 405 30 Göteborg // Besöksadress: Vasagatan 1, 

405 30 Göteborg // E-post: matix(a)handels.gu.se // Telefon: 031 - 786 10 00

bottom of page