top of page
Victoria Tennevall.png

Victoria Tennevall - Sales Manager Nordics - Technology and Service Providers på Gartner i London

Från Matix i Göteborg till Gartner i London

Victoria Tennevall tog examen från Matix 2016 och började sedan som Senior Account Executive på Gartners huvudkontor för Europa i London.

Vem är du, Victoria?
Jag är en nyfiken och målmedveten person som gillar att testa nya saker och utvecklas. Min ambition har länge varit att flytta till London och arbeta på ett stort företag, vilket är något som jag gjorde efter min examen.

Vad gör du på Gartner? 
Jag började arbeta som Senior Account Executive med ansvar för företag med en omsättning på 25-75 miljoner dollar. Idag är jag 
Sales Manager Nordics - Technology and Service Providers. Jag sitter på Gartners huvudkontor och tillsammans med ett team med andra nordiska Account Executives ser vi till att förhållandet med kunderna fungerar bra och utvecklas. Jag spenderar mycket av min tid med att prata med personer som arbetar som CEO, CFO, CTO och CIO.


Vad är roligast med ditt jobb? 
Att jag får prata med så högt uppsatta personer som har möjlighet att påverka sin omgivning och att jag i min tur har möjlighet att påverka dem. Den kunskap jag fick med mig från Matix kring digital transformation, nya affärsströmmar och nya affärsmodeller gör att jag kan relatera till mina kunders situation. Att känna att jag bidrar med nya perspektiv och kunskap som hjälper dem utvecklas är riktigt kul!

Varför valde du att läsa mig Matix?
Jag ville utbilda mig vidare. Samtidigt ville jag inte sitta och läsa teorier i två år. Jag hade tidigare bott i London och mitt mål var att flytta dit igen. Att Matix var ett år lång och att jag fick vara ute på ett företag under utbildningen gjorde att det kändes rätt.


Var Matix ett självklart val för dig?
Nej. Mina vänner undrade hur jag vågade välja Matix före en två-årig master med tanke på att jag ville arbeta på ett stort företag. 

Jag kan erkänna att jag var nervös efter mitt beslut att gå Matix. Tänk om jag förstört mina chanser att få mitt drömjobb på ett större företag? Så här i efterhand inser jag att jag inte hade behövt oroa mig. Matix gjorde mig mer förberedd på ett arbete i ett större företag än vad en två-årig master någonsin skulle kunna ha gjort.


Hur har Matix påverkat dig efter examen?
Matix förberedde mig på ett väldigt bra sätt inför intervjuprocessen på Gartner. Det är tuff konkurrens om jobben på Gartner och jag fick gå igenom en process som bestod av fem steg för att komma in här. I varje steg krävdes det att tänka utanför boxen och lösa någon form av case.

Under Matix arbetade vi mycket case-baserat vilket hjälpte mig. Det var också en fördel att kunna relatera till sånt jag hade arbetat med på partnerföretaget. Erfarenheterna från Matix gör att man står sig väldigt bra i konkurrensen för denna typ av roller i större företag.


Vilken var den största lärdomen du fick med dig från Matix-året? 
Att våga gå utanför sin trygghetszon och det är ok att känna sig obekväm och nervös när man är utanför den. För tror man på något och arbetar hårt för det så löser det sig. 

Jag minns hur det kändes när jag var på intervjuerna, och även de första månaderna, på Gartner. Herregud, kommer jag att klara av detta, tänkte jag? Samtidigt visste jag någonstans att jag skulle klara det. Det självförtroendet på min egen förmåga har jag till stor del Matix att tacka för.


Vad har Matix betytt för dig? 
Matix är en jättebra utbildning! Hade jag fått välja igen hade jag valt att gå Matix en gång till. Oavsett vad man vill arbeta med hjälper Matix dig att hitta dit. Med hjälp av ledarskapsutbildningen som är en del av Matix får man förutsättningar att växa och klättra även inom stora organisationer.

Matix hjälpte mig ta ansvar för min egen utveckling, mitt eget lärande och min egen framtid. Det gav mig självförtroendet och verktygen för att stå på mig och gå min väg. Jag har haft stor nytta av den case-baserade metodiken och upplevelsen på mitt partnerföretag. Att få möjligheten att se hur det faktiskt fungerar på ett företag i verkligheten har varit till stor hjälp för mig efteråt.


Om du fick ge ETT tips till någon som funderar på att söka till Matix, vad skulle det vara? 
För de som ännu inte har bestämt sig är mitt tips att prata med någon som har gått Matix. Utbildningen är inte så nischad som många tror utan passar de flesta.

För de som har bestämt sig för att söka Matix skulle mitt tips vara att lägga tid på ansökan och att vara ärlig mot sig själv. Att redan där fundera igenom vad man vill få ut av att gå Matix.
 

Vart befinner du dig om fem år? 
Jag vill vara kvar i London och jag vill växa inom Gartner. Om fem år har jag fått en ledarskapsroll. Kanske arbetar jag då som en Client Director och leder ett team som ansvarar för en stor kund.

”Matix gjorde mig mer förberedd på ett arbete i ett större företag än vad en två-årig master någonsin skulle kunna ha gjort." 

bottom of page