top of page
421A0529.jpg

Ola Stål - Grundare & VD på Substly

Den ofrivillige entreprenören?

Efter examen från Matix har Ola arbetat som vice vd, konsult och på en tankesmedja. För ett par år sedan tog han dock modet till sig och startade eget.

Hej Ola, vem är du?
Jag är en nyfiken person som gillar att utmana mig själv och andra. Jag har länge funderat på att starta eget men av någon anledning har jag alltid väntat på "rätt tillfälle". Till slut insåg jag att det rätta tillfället aldrig skulle komma om jag inte tog tag i det. Så för ett par år sedan, ungefär samtidigt som jag och min fru fick vårt tredje barn, bestämde jag mig för att det var dags.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Den är omväxlande och spännande! Företaget är i en tidig fas och vi är bara strax under tio medarbetare i teamet. Mycket av min tid går åt till att kommunicera. I mångt och mycket ser jag mig själv som en facilitator som arbetar för att ge resten av teamet de bästa förutsättningarna för att lyckas i sitt arbete. Presterar de, lyckas vi!

Vad är roligast med ditt jobb?
Jag har arbetat i många organisationer tidigare. I de allra flesta har det funnits mycket outnyttjad potential. Att därför aktivt kunna arbeta med att skapa förutsättningar för en engagerande och välfungerande arbetsplats, där medarbetarna kan blomma ut i sin fulla potential tycker jag är spännande. Att sedan se dem växa, ta plats och ge det där lilla extra för att vi ska lyckas är skitkul!

Vad har Matix betytt för dig?

Matix var som en frisk fläkt för mig. De tre första åren på Handelshögskolan var inte alls vad jag hade väntat mig. Jag kände mig oengagerad och understimulerad. Genom Matix fick jag upp tempot i kroppen igen. Jag arbetade i ett mycket spännande partnerföretag under mitt Matix-år och fick en massa vänner för livet i klassen. Många av dem har jag fortfarande nära kontakt med. Matix gav mig mycket.

Substly team
IMG_1091 (2).jpg

”För de som är intresserade av ledarskap och som vill gå en utbildning som hjälper dem att hitta sitt sätt att leda har jag svårt att se att man kan gå en bättre utbildning." 

En del av gänget på Substly

På vilket sätt använder du kunskaper från Matix i ditt dagliga arbete?

Jag hade jobbat några år innan jag började plugga men Matix var min första bekantskap med hur helheten i ett företag fungerar. Grunderna för att driva långsiktigt hållbar tillväxt är något jag fick med mig från Matix och det är något som jag använder i mitt dagliga arbete nu​.

 

Vikten av de mjuka värden var också något som jag tog med mig från Matix. Även om jag har fördjupat mig inom det området efter mina studier har jag svårt att se att jag hade klarat det lika bra utan erfarenheten från Matix.

Varför tycker du man ska välja Matix?

För de som är intresserade av ledarskap och som vill gå en utbildning som hjälper dem att hitta sitt sätt att leda har jag svårt att se att man kan gå en bättre utbildning. Fokuset på varje students personliga utveckling och möjligheten att få vara ute på ett företag och testa det man lär sig i skolan under året gör Matix till något "mer" än en traditionell och teoretisk utbildning. Något mycket bättre!

Om du fick ge ett tips till någon som funderar på att söka till Matix, vad skulle det vara?

Ta kontakt med någon som gått Matix! Utbildningen är annorlunda än andra utbildningar och det kan vara svårt att förstå hur mycket man kan få ut av att gå Matix innan man pratat med någon som har gjort det.

Var befinner du dig om fem år?

Då har Substly växt till sig rejält. Om fem år levererar vi en tjänst på en global marknad. En tjänst som hjälper företag bli mer effektiva och förbättrar deras arbetsmiljö genom att optimera användningen av programvaror. Personligen hoppas jag att jag fortfarande har samma energi och engagemang för företaget, medarbetarna och produkten som jag har nu och att jag har lärt mig massor av nya, spännande saker på vägen.

bottom of page