421A0186.jpg

Johan Hallenby, Grundare & VD i Viscus

Entreprenören som arbetar med friskvård för företag

Johan Hallenby var med och grundade Viscus redan innan han tog examen från Handelshögskolan. Efter examen har han fortsatt att arbeta med utvecklingen av sitt företag.

Berätta om vad du gör idag!
Jag är VD i Viscus AB, ett träningsföretag som levererar kvalitetssäkrade friskvårdstjänster till företag i Storgöteborg. Tillsammans med två delägare grundade jag Viscus 2009 och jag har varit kvar sedan dess.

Vilken/vilka uppgifter fokuserade du på under ditt Matix-år? 

Under Matix-året fokuserade jag mest på att fastställa Viscus strategi och få ordning på ekonomistyrningen. Under året bestämde jag tillsammans med Viscus ledningsgrupp och min mentor åt vilket håll Viscus skulle åt och sedan dess trycker vi på gasen. Det är en mycket spännande tillväxtresa och grunden jag fick med mig från Matix har möjliggjort accelerationen.

 

Vad ska man ha för egenskaper för att passa på Matix? 
Jag tror det är till stor fördel om man är en nyfiken person, man ska vilja lära nytt och våga tänja på sina gränser. Tycker även att man ska vara en person som har mycket energi att ge då arbete med tillväxt kräver både mycket kraft och tid!

 

Vad tar du främst med dig från Matix? 
Matix-året var ett riktigt roligt och lärorikt år för mig där jag också fick kontakter för livet! Grunderna för att leda och utveckla tillväxtföretag är det absolut främsta jag tar med mig från mitt år på Matix.

”Grunderna för att leda och utveckla tillväxt-företag är det absolut främsta jag tar med mig från mitt år på Matix." 

421A0188.jpg