top of page
Emma_Carlsson-8.jpg

Emma Carlson - Marknadschef på MM Sports

En snabb resa från student till marknadschef

Emma Carlson tog examen från Matix 2016 och är idag marknadschef på sitt tidigare partnerföretag MM Sports.

Hej Emma, hur mår du idag?

Jag mår jättebra! Framförallt för att jag älskar mitt jobb och känner mig balanserad privat. Jag är verkligen på rätt plats och har fantastiska kollegor.

 

Berätta om dig själv och din roll här!

Jag heter Emma Carlson, är 27 år och marknadschef på MM Sports. Jag har alltid varit intresserad av träning och hälsa så när MM Sports dök upp som ett av partnerföretagen såg jag ett perfekt tillfälle att kombinera mina intressen med att lära mig av och tillsammans med ett spännande företag i snabb tillväxt. Jag gjorde lång research inför matchningsträffen på Matix så jag kunde göra ett gott intryck. När jag väl träffade företaget fick jag direkt känslan av att det var där jag ska vara!

Det var självklart att säga ja till jobbet som marknadschef. Ett jobb jag blev erbjuden i februari 2017. En del av vad jag lärde mig under Matix-året var att verkligen ta till vara på möjligheter som ges och att resultat väger tyngre än erfarenhet och ålder. Jag har tagit mig an utmaningen med tydliga mål och jag har inte önskat en sekund att jag var på ett annat bolag eller att jag hade haft en annan roll. Det här är mitt drömjobb.

Vad är MM Sports för företag?

MM Sports är ett av Sveriges snabbast växande företag inom träning och hälsa. MM Sports grundades 2002 och har med sin e-handel och elva butiker runt om i landet tagit en stark position på marknaden. MM Sports finns idag även i Norge och Danmark. Vi fokuserar på kosttillskott, träningskläder och träningstillbehör och ställer höga krav på kvalité, service och konkurrenskraftiga priser.

 

Hur ser ditt jobb ut nu?
Jag arbetar med hela företagets marknadsstrategi, vilket också innebär nära samarbete med inköp, e-handel och butik. Det är en utmaning att nå ut till kunden i det digitala bruset och vi arbetar ständigt med att bygga vårt varumärke samt förbättra både kundresan från allra första stund.

 

Hur ser framtiden ut på MM Sports?

Vi ska fortsätta att utvecklas i den takt vi gjort de senaste åren. Under 2018 har vi hunnit öppna vår första butik utanför Sverige och även lanserat vår e-handel i Danmark. Precis som de flesta andra företagen behöver vi bli mer precisa och relevanta mot kunden. För oss är det viktigt att vi inte står still utan tar för oss och satsar fullt ut.

Emma_Carlsson-5.jpg

”Matix har gett mig fantastiska förutsättningar för att ta mig an arbetsmarknaden. Det har varit ovärderligt att få träffa 29 likasinnade personer, där vi är så lika i motivation och driv men samtidigt så olika i erfarenhet och personlighet." 

Emma_Carlsson_gruppbild-1.jpg

 

 

Vad fick du ut av ditt Matix-år?

Det var främst min personliga utveckling som jag relaterar till när jag tänker på Matix. Matix fick mig att inse hur jag skulle ta tillvara på mina ledarskapsegenskaper, utvecklas som ledare och förberedde mig bättre inför arbetslivet.

Jag har alltid fått höra att jag är väldigt ”bossy”, att jag är bestämd och rak men min mamma har alltid sagt att det är ledaregenskaper, något som också Matix fick mig att inse. Jag är tacksam för det stöd jag fick i min personliga utveckling under utbildningen.

Genom Matix lyckades jag se att jag måste ta tillvara på mina egenskaper och hur viktigt det är med ständig utveckling. Det är bara jag som kan driva min egen utveckling framåt och det är bara jag som sätter gränserna för vad som är möjligt. Att egenskaper du har inte känns som begränsningar utan som möjligheter.

Matix handlar mycket om att ifrågasätta varför man gör saker på ett visst sätt, som vanligtvis leder till att förändring behöver ske, och förändringar är svårt. Men förändringar skapar också förutsättningar för förbättringar i organisationer. Att våga ta för sig, tro på det du gör ger insikten i vikten av att ifrågasätta. Det är inte alltid uppskattat men för företaget behövs det för att driva saker vidare.

Under sitt Matix-år kanske man inte känner att man har samma auktoritet som anställda men stå upp för vad du tror på och ge inte upp samtidigt som det är viktigt att vara ödmjuk och lyssna på kollegor och den erfarenhet dem har.

Vad har Matix betytt för dig när du tittar tillbaka?

Matix har gett mig fantastiska förutsättningar för att ta mig an arbetsmarknaden. Det har varit ovärderligt att få träffa 29 likasinnade personer, där vi är så lika i motivation och driv men också så olika i erfarenhet och personlighet. Jag fick ett maximalt utbyte med klasskamrater och tror att jag talar för många av oss när jag säger att jag fått vänner för livet.

Det finns mycket jag vill tacka Matix för. Det känns nästan overkligt när man inte hade förväntat sig att saker och ting skulle ske i den här takten men faktum är att utan Matix hade jag antagligen inte varit där jag är idag.

bottom of page