top of page
421A7880-40 (2).jpg

Ellen Braun - Business Developer & HR-ansvarig på ETP

Från redovisning till mjuka värden och verksamhetsutveckling

Ellen Braun tog examen från Matix 2017 och arbetar idag med företagsutveckling och HR på sitt tidigare partnerföretag ETP Kraftelektronik.

Hej Ellen, berätta om dig själv och din roll på ETP!
Jag ansvarar för intern och extern företagsutveckling, samt HR. Även om ETP är ett litet företag valde vi att satsa på HR-delen då vi anser att medarbetarna är den viktigaste framgångsfaktorn. Som HR-ansvarig handlar mycket om att hjälpa de andra medarbetarna att utvecklas och prestera. Jag håller bland annat månatliga coaching-samtal med varje anställd där vi pratar om hur deras situation ser ut, både professionellt och privat.

 

Företagsutvecklingen sker framförallt utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Vi jobbar målstyrt och med kontinuerlig och personlig uppföljning för varje medarbetare. Där lägger jag stort fokus på att ta fram relevanta nyckeltal tillsammans med medarbetarna och göra siffrorna lite roligare. Det är kul när jag märker att de andra idag är intresserade av hur det går och fokuserar lika mycket på lönsamhet som omsättning! 

Vad är ETP för företag?
ETP är ett fantastiskt företag. Det är en engagerande och utvecklande arbetsplats och företaget verkar inom en framtidsbransch. Jag trivs väldigt bra!

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Den är omväxlande och spännande! Jag jobbar brett och ingen dag är den andra lik. Det kräver en hel del planering att få ihop det då mitt arbete handlar om att hjälpa de andra att leverera på bästa sätt samtidigt som jag ska leverera i mina egna projekt. 

Idag har jag haft möte om lanseringen av en ny produkt och i eftermiddag ska jag arbeta med marknadsföringsmaterialet för samma produkt. Imorgon är det bland annat coaching-samtal med anställda och möte med vår lageransvarige för att följa upp utvecklingen av lagerhanteringen som vi har arbetat mycket med i det sista.

Vad är roligast med ditt jobb?
Att få jobba med härliga människor och att jag får göra det jag anser är bra för företaget! Stort som smått. ETP är ett teknikdrivet företag och trots att min tekniska kompetens är begränsad känner jag att mitt perspektiv på saker och ting uppskattas och tas tillvara på. 

Jag försöker göra roliga saker för att ge tillbaka till de anställda. Det är viktigt att ge tillbaka för att visa uppskattning för allt engagemang som de lägger ner i företaget.

421A7824-34 (2).jpg

”I Matix gjorde vi personlighetstester. Jag insåg att jag hade ljugit lite för mig själv tidigare och det hjälpte mig reflektera kring vad jag egentligen vill göra" 

421A7491-8.jpg

Vad har Matix betytt för dig?
I Matix gjorde vi personlighetstester. Jag insåg att jag hade ljugit lite för mig själv tidigare och det hjälpte mig reflektera kring vad jag egentligen vill göra.

Innan jag gick Matix trodde jag att jag ville arbeta inom redovisning. Min pappa är lärare i ekonomistyrning och har alltid gjort det ämnet väldigt roligt för mig. Men något skavde. Redovisning är väldigt strukturerat och jag funderade på om jag inte skulle vilja ha ett mer omväxlande och friare arbete. Matix gav mig både styrkan och självförtroendet att gå min egen väg.

Hur har din upplevelse av Matix påverkat dig i den roll du har idag?
Framförallt perspektiven på värde och vision. Jag insåg att det inte bara är siffror utan hur man tänker, skapar engagemang och en gemensam riktning som ligger till grund för framgångsrik utveckling. Jag arbetar mycket med det idag i min yrkesroll. Det jag gick igenom under Matix var svårt och utmanande för mig då de bitarna ligger långt ifrån min egen personlighet. När jag nu ser tillbaka på året inser jag hur mycket jag växte på ett personlig plan.

Om du fick ge ETT tips till någon som funderar på att söka till Matix, vad skulle det vara?
Våga! Våga testa något nytt! Matix är ett bra sätt att sätt att få hjälp med att lyssna på sitt eget hjärta. Det ger dig också självförtroende för att agera på den insikten, att göra det du verkligen vill i ditt liv.

Hur ser framtiden ut på ETP?
Inom kort lanserar vi en ny produkt. Tidigare har vi följt marknaden men nu tar vi ett viktigt steg för att driva på utvecklingen istället. Det är jag som ansvarar för processen för lanseringen av produkten och det ska bli riktigt spännande att se hur marknaden tar emot den!

Vart befinner du dig om fem år?
Jag vill fortsätta att växa och utvecklas tillsammans med ETP och ta en alltmer ledande roll i företaget.

bottom of page