
Antagningsprocess
Välkommen att söka Matix!
Vill du ta din utveckling och kunskap till nästa nivå? Matix är mer än en utbildning – det är ett år som förändrar hur du ser på både dig själv och affärs-världen.
Att söka Matix ger en unik möjlighet till en personlig ansökningsprocess där intervjun är en naturlig del av antagningen. Vi letar efter drivna studenter som inte bara vill läsa om management på avancerad nivå, utan som också vill tillämpa sina kunskaper i verkligheten – i nära samarbete med ett företag.
Att gå Matix innebär att hantera och balansera både det som utmanar och det som utvecklar, att fördjupa sig akademiskt på magisternivå samtidigt som du aktivt bidrar till ett företags utveckling. Därför söker vi studenter som är nyfikna, öppna och redo att växa – både professionellt och personligt. Det är ett år av intensivt lärande, skarpa affärsmässiga utmaningar och personlig utveckling på riktigt.
Ansökans olika steg ger dig möjlighet att visa varför just du är rätt för Matix. Se gärna filmen och scrolla ner och börja ansökan med Steg 1 och Steg 2.
Läs instruktionerna noga och tveka inte att höra av dig om du har frågor.
Välkommen att söka!
Ansökningsstegen i korthet





Steg 1: Ansök på antagning.se
Senast 15 april. Kurskod: GU-800 40
Steg 2: Utökad ansökan till Matix
Senast 22 april
Steg 3: Första intervjun
20-21 maj. Digitalt 10 min.
Steg 4: Andra intervjun
På plats hos Matix i mitten av juni.
Steg 5: Antagningsbesked
10 juli. Besked via antagning.se och aktivt tacka ja/nej.
Så här går det till att söka till Matix!
Steg 1
Sök Matix på antagning.se
Första steget för att söka till Matix - Management av tillväxt gör du på den nationella webbsidan antagning.se.
Matix startar varje hösttermin och sista ansökningsdatum är i mitten av april. Kurskoden är: GU-80040.
Förkunskapskraven kan du läsa om på antagning.se, eller längst ner på denna sida.
Steg 2
Personlig ansökan (s.k. Utökad ansökan)
När du sökt Matix på Antagning.se är det dags att skicka in en Utökad ansökan som blir din personliga ansökan till Matix kursledning.
Den ska innehålla tre delar:
#1. En kort story som beskriver din personliga resa fram till där du är idag, plus en motivationstext om varför Matix passar just för dig. Se det som en möjlighet att visa vad som gör att Matix är rätt för dig och du är rätt för Matix. (Fri disposition. Max 1 A4 sida).
#2. Ett personligt anpassat CV som speglar din resa genom livet. Beskriv gärna:
-
dina utbildningar, såväl grundnivå- som fördjupningsval + vilka skolor/universitet/högskolor.
-
eventuella andra utbildningar, kurser som speglar dina erfarenheter,
-
dina jobb och extraarbeten, samt olika former av engagemang, t ex sport/träning, föreningsliv, ideella engagemang och privata intressen eller annat som speglar din erfarenhet. (Fri disposition. Max 1 A4 sida).
#3. Ett nytaget foto, så vi får en bild på dig bakom raderna och känner igen dig om vi ses i steg 3.
Så skickar du in ansökan till Steg 2.
-
Den 16 april får du Information skickad till den e-postadress du uppgett på Antagning.se
-
Mejlet som kommer från Matix talar om hur du skickar in din personliga ansökan och i vilket format.
-
Den Utökade ansökan ska ha inkommit senast den 22 april.
-
För att ha möjlighet att kallas till Steg 3 krävs att din Steg 2 ansökan innefattar alla 3 punkter och skickats in i tid.
Första intervjun: 20-21 maj
Om du gått vidare från din ansökan i Steg 2 kallas du till en digital intervju på 10 minuter.
Du möter ett par personer ur Matix kursledning och syftet är dels att fördjupa förståelsen om Matix pedagogik och förväntan på de som antas till Matix. Dels att kursledningen får en kompletterande bild av hur du skulle vilja bidra med gemenskap, lärande och utveckling som student på Matix.
-
Kallelse till Steg 3 skickas två veckor före intervjudatum.
-
Kan du inte delta något av dessa intervjudatum kan du inte gå vidare i processen. Reservera datumen i din kalender tills du får besked.
Steg 3
Steg 4
Andra intervjun: Mitten av juni
Om du går vidare till Steg 4 kallas du till en personlig intervju på Handelshögskolan i Göteborg.
Du får träffa fler av oss i kursledningen och syftet är att få en tydligare bild av vem du är, dina förväntningar på Matix-året och hur dina förmågor och engagemang matchar Matix pedagogiska upplägg. Syftet är också att ge dig bättre beslutsunderlag om Matix är rätt för dig.
Om andra intervjun:
-
Intervjun är 30 min och sker på plats i Matix Learning Lab på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.
-
Datumen för intervjun är något av den 9-11 juni eller 16-17 juni.
Steg 5
Antagningsbesked (och ditt svar!)
Alla som deltagit i andra intervjun får reda på om de blivit antagna eller ej. Beskedet meddelas på antagning.se i mitten av juli. Kom ihåg att du aktivt måste tacka ja (eller nej) ifall du har erbjudits att antas till Matix. Om du inte aktivt tackar ja förlorar du din plats.
Efter Steg 4 är vår förhoppning att du i god tid före det formella beskedet har tagit beslut om du vill läsa Matix.
Om du av något skäl inte vill/kan tacka ja till att läsa Matix vill vi att du snabbt stryker din plats och gärna meddelar oss detta. På så vis kan vi meddela dem som har köplacerats att förbereda sig för att läsa Matix.
Förkunskapskrav
Förkunskapskravet för att läsa Matix - Management av tillväxt är godkänt resultat om minst 180 hp, varav minst 90 hp i successiv fördjupning inom företagsekonomi. I dessa 90 hp ska 15 hp utgöras av en kandidatuppsats skriven inom ämnet företagsekonomi.
VÅR PEDAGOGIK
The human side of business

Personlig utveckling
På Matix skapar vi förutsättningar för att du ska kunna låsa upp potential och förmågor. Din resa delar du med dina 30 kurskamrater och därför vågar vi påstå att du inte bara gör en resa under året. Du gör 30!

Kunskapsutveckling
Innovation, strategi, affärsmodeller, nya organiseringsformer, omvärldsanalys, trender, affärsförnyelse, scenarioplanering, förändringsledning, ledarskap, samarbete i team, coachning och muntlig samt skriftlig presentation är områden du lär dig mer om.

Förtagsutveckling
Två dagar i veckan är du på plats i ett företag för att analysera affärsmodell, identifiera strategiska vägval och utveckla förändringsmodeller. Parallellt engagerar du dig tillsammans med företagets ledare i strategiska uppdrag eller projekt för att driva utveckling för företaget.