top of page

Varför?


Hej!


Claes heter jag, ursprungligen från Norrtälje och flyttade ner till Göteborg för nästan åtta år sedan för att börja plugga här på Handels. I och med att jag är äldst, visast och odrägligast i klassen ska jag också komma med lite visdomsord till er läsare som sitter och funderar över vilket alternativ ni ska sätta som förstaval den 16:e april. Jag hade egentligen tänkt att skriva om ett ämne som jag hade funderat ett tag på, satt ihop en lysande bloggartikel i huvudet, men sen var det en rackare i klassen som hann skriva om just det (inga namn nämna, men tack). Så, nu blev det till att revidera ämnet och komma på nåt fyndigt att skriva om i bloggen. Som tur var jag på Master-mässan på Handels för nån vecka sedan och fick samma fråga från ett flertal personer som var intresserade av att söka Matix, ”Vad är det man letar efter hos studenterna under intervjun? Är det nåt jag ska trycka på?”


Ärligt talat så finns det nog inget bra svar på den frågan, förutom att vara dig själv. Jag har pratat med några ur klassen och våra intervjuer skilde sig åt ganska mycket, både i vad vi tryckte på och vad vi fick för frågor. Jag tror att det grundar sig i att kursledningen vill ha en grupp som inte består av 30 exakt likadana personer, utan en mix av olika personligheter och erfarenheter. Vissa i vår klass har gått direkt från gymnasiet, tagit en kandidat och sen börjat Matix. Jag själv jobbade i fyra år mellan kandidaten och starten av Matix och det är flera som har lyckats klämma in en hel del erfarenheter. Jag ser det lite som ett fotbollslag (gamla människor älskar metaforer), det är jäkligt svårt att spela en match med elva Zlatan på plan (hur mycket jag än hade gillat det), du behöver elva spelare som kompletterar varandra och tillsammans blir lite bättre som en grupp än som individer. Matix har 30 spelare som kompletterar varandra och utmanar varandra till att prestera lite bättre varje gång.


För att ändå försöka ge ett någorlunda konstruktivt svar så skulle jag ändå vilja säga att det viktigaste är att du har ditt ”varför”. Varför söker du Matix? Vad tror du att du kommer få ut av att gå Matix, och hur skulle Matix hjälpa dig på vägen till det du vill uppnå? Det är väldigt många olika typer av människor i klassen, men en sak som förenar oss alla är att vi har ett jäkla driv. Det märks på lektioner, det märks när man tar en kaffe och snackar skit och det märks framförallt när man pratar med alla om vad de gör på sina företag. De roliga, häftiga och lite skrämmande uppgifterna som folk har fått ta tag i ute i sina företag är jäkligt imponerande att lyssna till. Som ni också har hört så är det heller inte alltid en dans på rosor, vissa har haft det rätt kämpigt på sina bolag, motgångar som har varit jobbiga och känts övermäktiga. Jag kan dock säga att de som har haft motgångar eller en uppgift som de känner sig helt vilse i också har tagit sig igenom dessa pga. att de har ett driv till att vilja lyckas med det. Just förmågan att kunna borra ned huvudet, köra på, tro på sig själv och hoppas på det bästa är något som kännetecknar vår klass detta år.


Jag tror att detta driv kommer ifrån att alla har en ganska klar bild av varför de går just Matix. Våra varför är nog lika olika som våra personligheter och det finns inget rätt eller fel när det kommer till ens drivkraft. Det enda jag med andra ord vill skicka med er är att tänka igenom just vad ditt varför är!


/Claes


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page