top of page

"Vad har Stordalen med Matix att göra?"


För ett par år sedan läste jag Petter Stordalens bok ’Min hemlighet’ och minns speciellt ett avsnitt i boken där hans son är besviken över sina betyg på universitet. Petter skriver ”Skolan handlar inte om att få bra betyg utan om att utveckla en bra karaktär”. Han menar att universitet handlar om utvecklingen som person framför den teoretiska kunskap man tar med sig efter studierna. Det är något jag burit med mig sen dess och ofta reflekterat över. Varför denna referens undrar ni? Jo, för jag vill berätta vad Matix betyder för mig och jag tror att ni redan nu kan förstå parallellen. Mitt namn är Victor Ringqvist och det var dags för mig att knopa ihop ett blogginlägg.


Det finns stunder jag har funderat över om jag kommer få nytta av min kunskap under mina kandidatsstudier. Var det verkligen värt det? Jag tog min kandidatexamen här på Handelshögskolan och ibland kan jag fundera över vad jag egentligen lärt mig under tre år av studier. Jag minns den gången vi hade oktobersittning och när jag åkte till Prag med klasskompisarna. Men jag har svårare att minnas exakt vilka kurser jag har läst. Var det Mikro eller Makro ekonomi eller var det både och? Men då minns jag Stordalens ord om karaktär och en sak som är säker är att jag var inte samma person på min examensdag som jag var första dagen på nollningen.


Det är precis på grund av detta resonemang jag redan nu vet varför jag kommer vara oerhört tacksam att jag sökte till Matix. Jag har svårt att se en annan utbildning där du har möjligheten att utveckla din karaktär som här. Det må vara en klyscha nu efter alla mina klasskamraters sagolika blogginlägg men Matix innebär en otrolig möjlighet att utmana dig själv och utvecklas som person. Bara en sån sak som att vi har en kurs i personlig utveckling säger en del. Men kanske mest av allt kommer jag ha utvecklat min karaktär tack vare mina klasskamrater.


Matix kommer alltid att innebära olika erfarenheter för alla studenter, inte minst får alla olika partnerföretag. Men om du är en student som funderar på att läsa Matix så finns det åtminstone en sak jag kan lova dig. Personen som kommer ut på andra sidan kommer verkligen inte vara samma person som med ett glas bubbel i handen skålade med sina nya klasskamrater och kursledningen första dagen på Matix.


Allt gott,


Victor Ringqvist


Bild: Skärmdump från Dagbladet

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page