top of page
  • Skribentens bildMatix

Vad gör våra alumner idag?

Hej alla läsare!


Nu har vi tackat av 2022, och hunnit välkomna 2023! För oss på Matix handlar det om vår andra och sista termin är här!! Vårterminen handlar bland annat om våra två sista kurser av utbildningen, men också av att fundera på vad som ska hända härnäst. För dig som läser detta kanske våren också handlar om att fundera vad du ska göra härnäst, kanske söka dig till Matix???


Det vi isåfall har gemensamt är att vi funderar på vad som händer efter Matix, vilket man enklast får ett hum om genom att fråga våra alumner! Vi har därför jagat rätt på 6 gamla Matix-studenter och frågat dem några korta frågor om deras Matix-år och vart det har fört dem sen. Här nedan kommer därför en blandad kompott av allt från konsulter till Customer Success Manager. Låt dig inspireras och tveka inte att höra av dig till nuvarande Matix-studenter på våra sociala kanaler om du har några frågor!


Nils Andersson, Opticos AB

Vem är du?

Mitt namn är Nils Andersson, 25 år gammal och kommer från Skara. Jag gick Matix under läsåret 2021/2022. Innan jag började studera på Matix så studerade jag programmet Sustainable Enterprise Development på Jönköping International Business School och en av terminen spenderades i USA, Fresno CA.


Vad är dina topp 3 under Matix-året?

Klassammanhållningen, Valborg, Gala 33


Vad arbetar du med idag? Och hur trivs du med det?

Idag arbetar jag som Managementkonsult på företaget Opticos AB och jag går deras traineeprogram ”Young Professionals Program”. Det finns många seniora konsulter på företaget med lång erfarenhet från konsultbranschen och dom som har lång erfarenhet från olika industrier. Detta ger företaget en härlig mix vilket jag tycker är kul för det finns mycket att lära från de seniora. Mina främsta arbetsområden har legat inom kapabiliteten Sourcing & amp; Procurement.


Hade du någon en tydlig bild av vad du ville göra i framtiden innan du började Matix?

Inte direkt. Jag har väl alltid haft någon form av intresse av att analysera problem och förstå varför saker och ting fungerar som de gör, men mer än så visst jag faktiskt inte.


Förändrades detta under Matix-året? Isåfall hur?

Det skulle jag vilja påstå. Jag kände att jag ville testa på karriären som managementkonsult då mycket av det jag gjorde på Matix i hur man analyserar, paketerar och presenterar tyckte jag var roligt. Jag ville samtidigt ta det till nästa nivå och då kändes det som det var rätt val i karriären för mig.


Hur har du haft nytta av Matix i arbetslivet?

Matix har gett mig många bra erfarenheter och insikter som tex. hur man får en grupp att arbeta effektivt tillsammans, samt vem jag är som person, vad mina värderingar är och vad jag måste göra för att må bra som människa – dessa insikter tar jag med utanför arbetslivet också. Utöver det så tyckte jag att Matix gav mig lärdomar och kunskap om hur man analyserar saker på ett mer nyanserat sätt.


____________________________________________________________________________


Jonna Bodag, Lime Technologies

Vem är du?

Hallådär! Jonna heter jag och pluggade Matix mellan 2020-2021. 😊


Vad var topp tre under ditt Matix-år?

Oj, svårt att välja! Men om jag måste skulle jag nog säga:

💛 Första dagen man fick träffa hela klassen, sitt lärteam och kursledningen

💛 Mitt partnerföretag

💛 Matchningsprocessen när man skulle matchas med sitt framtida partnerföretag


Vad arbetar du med idag? Och hur trivs du med det?

Som Customer Success Manager på Lime Technologies! Trivs superbra på Lime! 🤩💚


Hade du en tydlig bild av vad du ville göra i framtiden innan du påbörjade Matix? Förändrades detta under Matix-året och isåfall hur?

Nja, jag hade ett hum om vilken riktning jag skulle ta innan Matix men inte exakt vad jag ville göra. Efter Matix kände jag att jag fick en tydligare bild av vad som var viktigt för mig på en arbetsplats, i den rollen jag skulle ha i framtiden och mina värderingar. Det gjorde det tydligare vad jag var ute efter när jag sen skulle ut på arbetsmarknaden. 😄


Hur har du haft nytta av Matix i arbetslivet?

Jag haft nytta av Matix på flera olika sätt i arbetslivet. En av de sakerna är en ökad förståelse för hur organisationer fungerar i praktiken, dels genom att vara på mitt partnerföretag men också genom att dela erfarenheter sinsemellan i klassen och med mitt lärteam om upplevelserna på deras partnerföretag. 😊

____________________________________________________________________________


Benjamin Kype, Ekan management

Vem är du?

Benjamin Kype och jag gick Matix 2018/2019 vilket jag hört är den bästa årskullen någonsin. Just saying.

Vad var topp tre under ditt Matix-år?

Min klass och sammanhållningen

Allt jag fick göra hos mitt partnerföretag. Fann vad jag gillar att göra och väckte mod i mig att våga ge mig ut på resan dit jag vill.

Klasserna med PeO. Under mitt Matix-år fick jag lära än mer hur jag kan stötta mig själv och andra att utvecklas som person, professionell och kamrat.

Vad arbetar du med idag? Och hur trivs du med det?

Jag arbetar som managementkonsult på Ekan Management och gillar det mycket. Vi hjälper våra kunder att skapa morgondagens verklighet. Det gillar jag och trivs i med de utmaningar som det innebär.

Råkar även startat en matstudio som heter atNordhem. Vi kommer bli Göteborgs bästa matstudio så det ska ni inte missa. #Ta-alltid-möjligheten-för-en-shout-out

Hade du någon en tydlig bild av vad du ville göra i framtiden innan du började Matix? Förändrades detta under Matix-året? Isåfall hur?

Ja och nej. Jag vill ’bygga katedraler’.

…och nu undrar du vad jag menar. Det är en referens av John Girard. Han berättar om en stenhuggare som vid fråga vad han gör svarar att han bygger katedraler. Fastän det han direkt gjorde var att hugga steg. Han fokuserade på vad det skulle bli av den sten han högg, och inte huggandet i sig.

För mig är det talande. Mitt långsiktiga fokus är inte på uppgiften till hand. Det är på vad vi vill uppnå. Min katedral i fråga, är ett framgångsrikt ansvarstagande företag. Jag har vetat det sen jag var tio äpplen hög och under mitt Matix-år förstod jag mer vad jag kan ge i ett bolag för att vi ska nå dit.

Hur har du haft nytta av Matix i arbetslivet?

Nätverket ska man inte skoja bort. Det hjälpte mig att hitta jobb direkt efter studierna och vänskaper jag hoppas hålla livet ut.

Sen vill jag slå ett slag för förmågan att problematisera. Skolan i sig skänker den egenskapen. Men på Matix måste man applicera den förmågan på ett bolag och den träningen jag fick under mitt år har varit en stark fördel för mig framåt.
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page