top of page
  • Matix

Vad gör våra alumner idag?

Hej alla läsare!


Nu har vi tackat av 2022, och hunnit välkomna 2023! För oss på Matix handlar det om vår andra och sista termin är här!! Vårterminen handlar bland annat om våra två sista kurser av utbildningen, men också av att fundera på vad som ska hända härnäst. För dig som läser detta kanske våren också handlar om att fundera vad du ska göra härnäst, kanske söka dig till Matix???


Det vi isåfall har gemensamt är att vi funderar på vad som händer efter Matix, vilket man enklast får ett hum om genom att fråga våra alumner! Vi har därför jagat rätt på 6 gamla Matix-studenter och frågat dem några korta frågor om deras Matix-år och vart det har fört dem sen. Här nedan kommer därför en blandad kompott av allt från konsulter till Customer Success Manager. Låt dig inspireras och tveka inte att höra av dig till nuvarande Matix-studenter på våra sociala kanaler om du har några frågor!


Nils Andersson, Opticos AB

Vem är du?

Mitt namn är Nils Andersson, 25 år gammal och kommer från Skara. Jag gick Matix under läsåret 2021/2022. Innan jag började studera på Matix så studerade jag programmet Sustainable Enterprise Development på Jönköping International Business School och en av terminen spenderades i USA, Fresno CA.


Vad är dina topp 3 under Matix-året?

Klassammanhållningen, Valborg, Gala 33


Vad arbetar du med idag? Och hur trivs du med det?

Idag arbetar jag som Managementkonsult på företaget Opticos AB och jag går deras traineeprogram ”Young Professionals Program”. Det finns många seniora konsulter på företaget med lång erfarenhet från konsultbranschen och dom som har lång erfarenhet från olika industrier. Detta ger företaget en härlig mix vilket jag tycker är kul för det finns mycket att lära från de seniora. Mina främsta arbetsområden har legat inom kapabiliteten Sourcing & amp; Procurement.


Hade du någon en tydlig bild av vad du ville göra i framtiden innan du började Matix?

Inte direkt. Jag har väl alltid haft någon form av intresse av att analysera problem och förstå varför saker och ting fungerar som de gör, men mer än så visst jag faktiskt inte.


Förändrades detta under Matix-året? Isåfall hur?

Det skulle jag vilja påstå. Jag kände att jag ville testa på karriären som managementkonsult då mycket av det jag gjorde på Matix i hur man analyserar, paketerar och presenterar tyckte jag var roligt. Jag ville samtidigt ta det till nästa nivå och då kändes det som det var rätt val i karriären för mig.


Hur har du haft nytta av Matix i arbetslivet?

Matix har gett mig många bra erfarenheter och insikter som tex. hur man får en grupp att arbeta effektivt tillsammans, samt vem jag är som person, vad mina värderingar är och vad jag måste göra för att må bra som människa – dessa insikter tar jag med utanför arbetslivet också. Utöver det så tyckte jag att Matix gav mig lärdomar och kunskap om hur man analyserar saker på ett mer nyanserat sätt.


____________________________________________________________________________


Jonna Bodag, Lime Technologies

Vem är du?

Hallådär! Jonna heter jag och pluggade Matix mellan 2020-2021. 😊