top of page
  • Skribentens bildAdmin

Vad gör man egentligen i marknadsgruppen?

Halloj allihopa!

Elin här, idag ska jag berätta lite mer om vad man kan engagera sig inom under sitt Matix-år, förutom studier och partnerföretaget då. För vill man engagera sig ännu mer så finns det flera möjligheter till det! Bland annat genom två av de grupper jag som är med i; Eventgruppen och Marknadsgruppen. På så sätt får man ut ännu mer av sitt Matix-år, man får tillfälle att arbeta med fler klasskompisar och samtidigt lära sig ännu mer. Men vad är det egentligen vi hittar på i dessa grupper då? Jo men de ska jag tydliggöra nu!

Marknadsgruppen, ja det är vi som kort och gott ansvarar för marknadsföringen av Matix. Det har varit väldigt utvecklande för oss i marknadsgruppen att få leda det här arbetet tillsammans. Jag tror även att marknadsföringen har kunnat dra nytta av att vi för bara ett år sedan satt och sökte till Matix själva, vi kommer fortfarande ihåg hur man tänkte och kände i hela den processen. Dessutom är det en väldigt värdefull erfarenhet inom både projektledning och marknadsföring som jag tar med mig in i jobbsökandet! Marknadsgruppen kan variera lite från år till år, men i år så är vi 6 stycken som tillsammans projektleder arbetet. I höstas startade vi upp med att ta fram en marknadsplan för året och bestämma vad vi vill förmedla och hitta på i våra sociala medier. Det är dessutom vi som skapar material till instagram, linkedin facebook och blogginlägg till hemsidan så vi får utöva vår kreativa sida och jobba med Matix grafiska profil. I och med detta speciella år har vi haft väldigt stort fokus på den digitala marknadsföringen, kanske har ni sett våra annonser, och kanske är det just därför du hittat hit till det här blogginlägget. I så fall, vad roligt att vårat arbete har gett resultat och att du kanske är intresserad av Matix!


En av många workshops med Republiken

I år har vi även haft samarbete med Republiken, en digital marknadsföringsbyrå här i Göteborg som faktiskt Matix-alumnen Pontus var med och grundade. Tillsammans har vi jobbat för sprida ordet om Matix! Genom Republiken har vi även fått chansen att lära oss mycket av deras erfarenheter och kunskaper, väldigt givande och intressant! !Sen är jag även med i Eventgruppen, vi är ett härligt gäng som tillsammans ser till att vi har lite roliga event och ses utanför skolan under året. Vanligtvis så åker man till Danmark i början på hösten, skidresa under vintern och kanske även en weekend till under våren. Men det här året har ju inte varit som vanliga år och därmed inte heller några resor. Vi har därför haft stort fokus på att hitta på lite roliga digitala event men även haft lite promenader ute och sådär. Under året har vi bland annat haft vi digitala aw:s, digital pepparkakstävlig, picknick, gemensamma träningspass, karaoke-kväll, cook-a-long mm. Självklart hade det varit roligt att få vara del av Matix-traditionerna men vi ser det som att vi får göra come-back nästa år! Kanske blir det gemensam skidresa Matix 20/21 och Matix 21/22, vem vet? ;) Det återstår och se! Det enda som är klart är att examen närmar sig med stormsteg men det innebär inte ett slut för eventgruppen, vi kommer fortsätta dra ihop härliga event inom en snar (coronafri) framtid!Så här kan en digital-aw se ut, samlas i zoom och sen hoppar vi ut i breakout-rooms för att kunna catcha upp med klassen <3

Det var allt för mig denna söndag! Hoppas du fått en bättre bild vad mer man kan hitta på under sitt Matix-år! Är man sugen på att involvera sig så är alla i klassen välkomna och jag rekommenderar det starkt!

Allt gott <3

Elin


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page