top of page

Tankar & Känslor när jag sökte Matix i april 2019Vid denna tid förra året var jag förvirrad. Förvirrad efter att tre år på Handelshögskolan i Göteborg hade gått i raketfart och jag visste fortfarande inte vad jag ville göra med livet eller ens vad jag ville ta mig an härnäst. Jag var förvirrad över alla masterprogram som fanns och alla andra alternativ som också låg framför mig.


Något som växt fram under våren på kandidaten var dock ett tydligt behov av en annorlunda utmaning som kunde få mig att växa som individ. Jag visste att jag framförallt ville göra något som skiljde sig från vad jag tidigare upplevt under min studietid. Jag hade ända sedan kandidatprogrammets början då och då lagt märke till Matix genom sociala medier och via Handels. Jag började fundera om detta kunde vara det jag letat efter. Inriktningen management av tillväxtbolag och möjligheten till att få använda det jag lär mig praktiskt ute i ett företag var något som lockade och kändes annorlunda.


Jag bestämde mig för att söka Matix efter att ha gått på presentationen som kursledningen och en tidigare student höll i under Master’s day. Jag minns att jag tänkte att presentationen kändes nytänkande och som en unik chans, vilket gjorde mig ännu mer nyfiken på vad programmet faktiskt kunde innebära för mig som individ.


Det var dock många tankar som fortsatte att snurra under våren men något jag landade i var att jag ville fokusera på min personliga utveckling för att dels kunna utvecklas i mig själv men också i mitt ledarskap. Något som jag i efterhand kan garantera att det fokuseras på under året på Matix. Jag försökte sedan fundera ut exakt varför jag ville gå Matix och skrev detta i mitt personliga brev.


När kursledningen i början av året beskrev hur vi förmodligen kommer att lära oss otroligt mycket om oss själva detta år ska jag vara ärlig med att säga att jag inte riktigt trodde att just jag skulle göra det. Jag har aldrig varit en person som prioriterat personlig utveckling i mitt liv utan mycket har handlat om att köra på och inte reflektera speciellt mycket. Men jag kan redan säga nu att jag under detta år lärt mig väldigt mycket om mig själv, om mina värderingar och hur jag vill att mitt framtida arbetsliv ser ut har blivit mer tydligt för mig.


Söker du också efter en utmaning, vill ta dig ur din comfort zone och fokusera på din personliga utveckling under ett år, tycker jag verkligen att du ska söka till Matix. Vill du veta mer om programmet och om oss som läser i år, kan du ska spana in våra sociala medier för att få en inblick i vad vi gör på programmet dagligen.


Ta också chansen att träffa oss under våren och ställ alla frågor du funderar över.


Jag hoppas att vi ses i framtiden!

Nina

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page