top of page

Stärk ditt självledarskap!

En av mina främsta förhoppningar med Matix var att lära mig mer om mig själv. Mitt namn är Kasia och i detta inlägg kommer jag berätta vilken del i Matix som särskilt lockade mig; den personliga utvecklingen.


Innan jag började på Matix hade jag i fyra år yrat runt som en höna på arbetsmarknadsmässor. Jag visste att jag ville jobba med hållbar utveckling genom verksamhetsutveckling, men det fanns många andra saker jag var osäker på, vilket gjorde att nätverkandet inte blev speciellt givande. Som vilka styrkor jag har gentemot andra studenter som vill samma sak och har samma kunskap, eller i vilken företagskultur jag trivs och passar in. Jag kände mig som en i mängden och som en akademisk fyrkant. Jag är övertygad om att några läsare känner igen sig.


Efter sex månader på Matix är insikterna om mig själv förvånansvärt många, både privat och professionellt. Det är tack vare att jag har utsatts för många nya situationer och framförallt tack vare att jag aktivt har blivit coachad av lärare och klasskamrater. På Matix får vi arbeta med konkreta verktyg för reflektion som jag kommer använda mig av resten av livet. Vi har bland annat fört journal, tagit fram motton och identifierat personliga värderingar. Vi har också aktivt övat oss i att coacha varandra och att “facilitera” möten. Jag var väldigt förväntansfull kring min personliga utveckling under Matix, men jag blev ändå positivt överraskad att det är en så pass integrerad, aktiv och stor del i programmet - som har effekt!

När självledarskap är i fokus har vi ett miljöombyte från skolan, vi är istället hos konsultföretaget YesP på Kungstorget. YesP hjälper dagligen organisationer att utvecklas, men de är även engagerade i Matixstudenter. Vid fyra tillfällen under året träffas vi i halvklass, tillsammans med PeO från kursledningen och en av konsulterna på YesP som ger sitt utifrånperspektiv på våra workshops. Vid första tillfället diskuterade vi våra första upplevelser hos partnerföretagen - vad som känns bra, vad som utmanar och hur vi kan se till att få ut så mycket som möjligt av samarbetet. Vid andra tillfället träffade vi alumner för att kunna ställa frågor och få råd och tips. Vid tredje tillfället vidgade vi vyerna inför jobbsökandet med hjälp av Harrison Assessment - ett välkänt personlighetstest som identifierar personliga egenskaper och relaterar dem till olika yrkesroller. Nu återstår en fjärde YesP-träff och utan att veta vad som står på schemat ser jag mycket fram emot den.


Med det sagt hoppas jag att ni ser det unika i programmet och väljer Matix!

Kasia

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page