top of page

Självledarskap och personlig utveckling


Nu är det dags för mig, Erica Karjalainen, att ta över stafettpinnen och ge er läsare en inblick i livet som Matix-student. Men först lite kort om mig. Född och uppvuxen cirka 2 mil utanför Göteborg. Tog en kandidatexamen i management våren 2017 på Handelshögskolan i Göteborg. Efter kandidaten tog jag ett års studieuppehåll men jag kände mig dock inte riktigt klar med skolan och tyckte därför att blandningen mellan praktik och teori var en klockren kombination. Och här är jag nu. Det slog mig idag att nästan 2 MÅNADER av Matix-året redan har gått. När hände detta?


En anledning till varför jag sökte Matix var just för att vi får lära oss om självledarskap och att det är mycket fokus på personlig utveckling. Förra måndagen var det dags för en ny workshop inom dessa områden. Men denna workshop skulle inte hållas på skolan utan på Kungstorget, närmare bestämt hos YesP.Lite information om YesP för er som inte vet vilka de är. YesP är ett konsultföretag som får företag och organisationer att vilja växa, utvecklas och prestera och arbetar på ett coachande sätt. Fyra tillfällen under året får vi tillsammans i affärsteam möjlighet att samlas på Kungstorget med en konsult från YesP och PeO för att reflektera och diskutera vårt nuläge, antingen om företaget eller klassen. Fokus denna veckan var vår första tid på företaget, de utmaningar som vi står inför där men också vad som fungerat bra och mindre bra. Är det är något vi lärt oss om hittills detta året så är det att REFLEKTERA, reflektera och reflektera lite till. Och det är just vad vi gör på dessa workshops. Efter några utmanande första dagar hos företagen för vissa kunde vi tillsammans under workshopen hjälpas åt att samla tankarna.


Nu är det dags för mig att återgå till omvärldsanalys, BMC och första PM:et som ska in om några dagar och tänkte därför passa på att tacka för mig. Ett sista tips från coachen: Glöm inte att reflektera!


Ha det bäst!


//Erica


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page