top of page

Premiärinlägg årskull 20/21 - Vad är ett partnerföretag?

Hejhopp!


Jag har fått äran att skriva första inlägget i studentbloggen årskullen 20/21 (aka corona-året). Inte nog med att vi har blivit Matixare utan vi är även på god väg till att bli digitala specialister på köpet ;) All undervisning, allt lunchhäng samt arbetet på många av partnerföretagen sker digitalt. Det kan tyckas låta segt och tråkigt, men det finns alltid två sidor av myntet. Då kanske ni undrar vilken den andra sidan är? Det frigörs exempelvis mycket tid som annars skulle gå åt till att ta sig till och från saker och ting. Tid som man nu istället kan lägga på plugget/arbetet, sovmorgnar, spela fiol, motionera, klappa hunden etc. etc. Happy dog, happy life, eller vad är det man säger?

In action - Här visar jag stolt upp det ni just nu läser.

Jag tänkte jag skulle skriva en snutt om partnerföretagen och vad det egentligen är eftersom det är många som har lite funderingar kring just det. Ett partnerföretag är ett litet eller mellanstort företag som vill utvecklas. Det måste finnas en vilja hos företagen att växa. Det är nämligen bland annat där vi Matixare kan göra skillnad då vi kommer in till partnerföretagen med unga (allt är relativt i och för sig) och pigga ögon som kan se företagets verksamhet från nya perspektiv, vilket kan göra en härlig skillnad hos företagen. Det vi lär oss i de olika modulerna under året kan vi, om vi vill, ta upp på dagordningen hos partnerföretaget om vi så önskar. Det är vi själva som sätter gränserna helt enkelt.


Varför det heter partnerföretag och inte praktikplats är för att vi inte blir tilldelade praktiska uppgifter av företagen, utan tanken är att vi skall applicera det vi lär oss i de olika modulerna (exempelvis innovation och strategi) på företagen, vilket innebär att vi jobbar mer strategiskt. Lite generellt: operativt = att praktiskt utföra uppgifter, strategiskt = långsiktiga planeringar. Såklart utför vi alla i klassen uppgifter av olika karaktär, men i det stora hela är det därför det kallas partnerföretag. Vi alla i klassen är tilldelade varsitt företag så allt som allt är det 30 företag som också ingår i Matixprogrammet. 30 studenter = 30 partnerföretag. Det fina med Matix är att vi gillar att dela med oss inom klassen. Att dela med sig av vad man gör på sitt partnerföretag med sina klasskamrater innebär att vi även får en inblick i alla 30 företag, vilket är mycket lärorikt. För en nyfiken person som jag, är jag glad över att kunna få en inblick i andras vardag och arbetsuppgifter.


Jag kan avrunda det här premiärinlägget med att nämna att jag är på ett mindre företag som heter Mevia. Det är ett företag som tillhandahåller lösningar för att öka medicinsk följsamhet (ja, jag var också tvungen att googla vad det innebär...). Det som är högst upp på min prioriteringslista att hugga tag i är att starta igång den digitala marknadsföringen, så det har jag pysslat med hittills.


Hur vi matchas ihop med partnerföretagen kommer i ett annat inlägg så stay tuned ;)


På återhörande!

/Emelie Hernqvist0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page