top of page
  • Matix

Nytt år, nya möjligheter!


Nytt år, nya möjligheter! Det kan låta klyschigt men så är fallet om man så vill. Nytt år med nya möjligheter är för många en motivationsfaktor till att bryta gamla mönster och vanor och styra upp saker man verkligen vill få gjort. Vi är nu lite mer än 2 veckor in i 2019 och inne på andra halvan av Matix. Funderingar kring vad vill jag få ut av den här tiden, vad skall man ta vara på för att göra det så bra som möjligt? Från mina 26 år av erfarenhet i livet så har jag lärt mig att planering är A och O för att komma framåt och få saker och ting gjort. Jag tror inte på slumpen eller tur men är man väl förberedd så har man ofta turen på sin sida.


Mitt partnerföretag är verksamma inom IT-konsultbranschen. Konsulterna debiterar per timme och debiterbara timmar finns det begränsat av på en arbetsdag. Vad jag observerat är att det krävs en bra planering kring vilka konsulter som debiterar vad och när. Genom att studera ett företag och verkligen observera märker man hur snabbt det går i verkligheten och att planering i tid och otid är otroligt viktigt.

Viktiga och insiktsfulla observationer har gjorts vid ledningsgruppsmöten. Hur organiserar man och styr en organisation vilka frågor skall läggas på vems bord. Genom olika beslutsstödsystem sätta upp ett tydligt mål och handlingsplan med uppföljning och deadlines finns det en bra förutsättningar att lyckas. Men man kan verkligen förvånas över vad det är för frågor som dyker upp emellanåt när ett företag växer, saker som jag inte tänkt på som är komplexa.


Att organisera och styra handlar i månt och mycket om att vara en ”doer” och verkligen få saker gjort. Vissa är bra på det och andra inte. Att leda en organisation handlar mycket om att hantera förändringar, speciellt i ett bolag som utvecklas i snabb takt. Detta för oss in i den nuvarande kursen vi läser; förändringsledning. Hur leder man på bästa sätt förändringar i en organisation? Jag ser mycket fram emot vad denna modul har att erbjuda. För att knyta an till mottot ”nytt år nya möjligheter” så är det på tiden att man också kör på i gamla vanor och mönster. Jag säger som gamla Aristoteles hade sagt:


Vi är vad vi brukar göra. Mästerskap är alltså inte en handling utan en vana” – Aristoteles


Så alla Matixare i klassen och ni som läser bloggen - fortsätt med era mästerskap!


Hare gött hääääääj!

/ Victoria Ulrikz

När vi vann årets Matix-quiz!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page