top of page
  • Skribentens bildAdmin

Mina tankar när jag sökte Matix i April 2021

Tjenare allihopa!


Mitt namn är Sebastian och jag tänkte försöka beskriva vad som gick i mina tankar när jag sökte till Matix i april 2021.


Efter tre år på Handelshögskolan i Göteborg var det dags att ta beslut, vad gör jag härnäst? Rätt tidigt hade jag bestämt mig att fortsätta studera, nästa steg var att bestämma vad jag ville fördjupa mig inom. Problemet var att jag inte hade en aning. Efter tre års studier hade jag läst en rad olika kurser och hört talas om olika masters, men inget hade fått mitt fulla intresse, förutom en speciell utbildning.

Från andra studenter hade jag hört talas om Matix. En utbildning som endast är ett år, där man två dagar i veckan får vara på ett partnerföretag OCH samtidigt fördjupar sig inom personlig utveckling, jag var såld. All den positiv feedback jag hört från utbildningen fick mitt sikte inställt, jag ville läsa Matix.


När det väl kom till kritan och ansökningsperioden öppnade loggade jag snabbt in och la in Matix som mitt första val. Nästa steg var att läsa på om processen, hur kan jag öka mina chanser att komma in? För att få mer information om hur det var att läsa Matix samt vad de letar efter hos en student började jag göra lite research. Jag började gå på olika events anordnade av utbildningen, samtidigt som jag kontaktade gamla Matix:are för att få deras tankar och synpunkter om utbildningen. Det dessa alumner gjorde var att snabbt tydliggöra att nästintill allt bygger på hur du är som person. Det fanns inga tips och trix. ”Var bara dig själv och var tydlig med varför just du vill läsa Matix” var det jag konstant fick höra. Lite besviken på deras svar gick jag in i processen som ytterst nervös, jag ville ju bara läsa Matix. Efter mycket nerlagd tid och energi gick jag in i processen med känslan att jag gjort allt jag kunnat.


Efter tre steg med ett personligt brev och två intervjuer senare kom sommaren. Sittandes på mitt sommarjobb väntade jag ivrigt på beslutet. ”Plötsligt händer det!” som man säger, så kom beskedet, jag hade blivit antagen!! Snabbt studsade jag upp från kontorsstolen och nästan skrek av glädje, jag hade gjort det! Det jag lagt så otroligt mycket tid och energi på hade gett resultat. Nu 9 månader senare är jag så otroligt glad att jag valde att läsa Matix. All erfarenhet, glädje och personlig utveckling som jag fått är något jag aldrig var i närheten av under mina tre föregående studieår. Klassgemenskapen är fantastisk, kursledningen likaså, och med examen runt hörnet kan jag lugnt säga att jag inte ångrat mig.


Till dig som funderar på att läsa Matix, varesig om det är iår eller i framtiden, så säger jag bara GÖR DET, du kommer inte ångra dig! Vill du utvecklas som person, samla på dig otroligt mycket erfarenhet och ha ett av (om inte det bästa) året under din studietid så SÖK! Till er som sitter i samma sits som jag gjorde för ett år sedan, nervösa och ivriga inför antagningsprocessen till Matix, var lugna! Bland mina klasskamrater finns det de som inte la ner mycket tid alls, och så finns det sånna som mig. Det alla dock har gemensamt är att alla var sig själva. Ingen försökte göra sig till någon det inte var, hade de gjort det hade det nog inte läst Matix idag. Vad som än händer så kommer allt ordna sig!


Har ni några tankar eller funderingar som ni vill diskutera är det bara att höra av er! Alla i klassen finns på linkedin och sociala medier. Jag som skrivit detta heter Sebastian Kihlman, bara att slå en signal om ni vill diskutera Matix :D

Ha det gött!

// Sebastian

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page