top of page

Matix och gemenskapen - på skidresa i Lindvallen

Massa snö, skidåkning, korvgrillning, varm o’boy, små och storslagna vurpor, en skadad Max och tillhörande tumme, sol och kyla på samma gång, telefonnummer till en liftvärd, förvirring och borttappade kamrater i Trollskogen, restaurangbesök, bastubad, snowboardåkning, längdskidor, spelkväll, filmmys, frusna tår, glada miner och massa härliga klasskompisar (och en del fartfylld afterski) är bara några av orden som får sammanfatta berättelsen om när Matix-klassen 19/20 intog Sälen och Lindvallen för några fartfyllda dagar.

Mitt namn är Frida och jag är en av framförallt fyra personer som såg till att denna Sälen-resa blev till verklighet. Redan tidigt på Matix-året fick vi veta att Matix har lite av en tradition att ha olika projektgrupper som anordnar och fixar med olika aktiviteter och annat för klassen för att garantera att det ska hända mycket kul även utanför skoltid. För mig var det självklara val att engagera mig i flera av dessa grupper men framförallt i en av grupperna som vi kallar för Resix (resa+matix=resix, frågor på det?). Resix är en grupp som planerar resorna för klassen. Resorna skriver jag i plural eftersom vi redan varit i Fredrikshamn och vi planerar att åka på ännu en resa.

Men mer om det i ett senare inlägg..


Inför Sälen-resan hade vi i Resix sett till att boka en fullstor buss som på lördagsmorgonen 08.00 tog oss från Göteborg till Sälen. Väl framme i Sälen var vi 22 personer som indelade i tre stugor spenderade fyra fartfyllda dagar tillsammans. Mycket går att berätta om den här resan ska ni veta men sammanfattningsvis kan man säga: herre, vilka roliga dagar vi hade och vilken lyckad resa det blev! Dagarna bestod av mycket skidåkning och aktiviteter som till största delen bestod av riktigt stora gäng. Att det finns en stark sammanhållning och gemenskap i klassen gick inte att undgå under den här resan. Däremot vill jag påpeka att denna gemenskapen i klassen inte var något som var speciellt för Sälen-resan. Utan gemenskap och en vilja att umgås och göra saker tillsammans, är något som jag upplevt har varit väldigt starkt under hela året och som jag personligen tycker är väldigt roligt med Matix.

Funderar du på att söka Matix eller har du frågor kring Resix, sammanhållningen i klassen eller någon annan fråga får du mer än gärna höra av dig till mig eller någon annan i klassen. För mer allmänna frågor och funderingar om Matix går det även bra att höra av sig till matix@handels.gu.se eller klicka dig runt på hemsidan där det finns massor av information.


Glada hälsningar,


Frida Larsson

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page