top of page

Lärteam och lärpartner, vad är det?

Uppdaterat: 29 apr. 2020

Matixåret är väldigt olikt alla andra situationer jag tidigare lyckats hamna i. Det

gäller egentligen allt från upplägget av hela utbildningen och kursernas innehåll till kursledningens engagemang och förhållandesätt.


Redan under den första veckan fick vi i uppgift att dela in oss i något som vi på Matix kallar lärteam. Det är i lärteametsomde flesta gruppuppgifter genomförs och det är också dessa personer som du kommer att spendera mycket tid tillsammans med under året. Jag minns att jag tyckte att hela process en var lite lustig, att vi själva i helklass, efter bara någon dag tillsammans skulle para ihop oss i olika grupper. Efter några timmar lyckades vi allt få ihop samtliga lärteam och jag utgör då en del av Lärteam Kuriosa, tillsammans med Anna, Kasia, Odd & Theo (se på mitt härliga gäng!).


Kursledningen sa tidigt att vissa lärteam kommer att fungera riktigt bra,

medans vissa kommer att få kämpa lite mer. Det man ska ha med sig är att alla lärteam är olika och att det ibland tar tid att få till en välfungerade grupp. Vissa umgås mer privat, medan andra har mer fokus på enbart uppgifter kopplat till kurserna. Kort & gott, det blir vad man gör det till!


Förutom lärteam har vi också något som kallas lärpartner. En lärpartner är till för att vara ett extra stöd och bollplank (min bästa lärpartner och jag på klass- & hattfest till höger!!).


En lärpartner är någon som följer din utveckling och som kan stötta när det känns motigt. Förutom lärteam och lärpartner finns det en hel klass

att vända sig till, som alla har olika erfarenheter och synvinklar. Och nu när vi ändå är inne på temat tänkte jag slå ett slag för vår härliga klassammanhållning. Jag vet att fler har varit inne på ämnet i

tidigare blogginlägg och jag kan bara hålla med. Det är något speciellt med att få tillhöra en Matixklass. Det är ett härligt gäng, som stöttar, utmanar och har

riktigt roligt tillsammans. Det är stor skillnad från minatidigare klasseroch för mig har det utgjort en stor del av mitt Matix-år.


Allt gott,

Sofie

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page