top of page
  • Skribentens bildAdmin

Lärteam och lärpartner

Lärteam och lärpartner, vad är det undrar ni? Jo det ska ni inte längre behöva gå runt och fundera på.


Jag tycker vi börjar med lärteam för något av det första som hände under Matix-året var att vi blev indelade i så kallade lärteam. Personerna i ens lärteam var de första från Matix som man träffade på riktigt när vi började i höstas. Vi hade då fått i uppdrag av kursledningen att på ett coronasäkert sätt utföra vissa uppdrag ihop för att samla poäng. Jag minns att det var en liten nervös stämning där i början men som ganska snabbt lättades upp efter att vi bland annat hade delat våra sångröster för varandra för att skapa ett nytt intro till serien Vänner. Klassen består av sex lärteam med fem personer i varje. Man kommer att jobba ganska nära och mycket med varandra i perioder och det är i dessa team som många gruppuppgifter utförs, allt ifrån intervjuer av partnerföretag i matchningsprocessen till olika case och workshops.Såhär kan det se ut när jag och mitt lärteam som förutom mig även består av Nils, Viggo, Thea och Matilda träffas över Zoom.

Utöver lärteam finns också lärpartner. Lärpartner är en annan student i klassen som man delar mycket tillsammans med framför allt när det kommer till den del av Matix som handlar om självledarskap och självutveckling. Reflektion och personlig utveckling är en stor del av Matix och detta delas mycket med just sin lärpartner. Det kan handla om frågor såsom vad man önskar få ut av sitt Matix-år, vad man behöver för att återhämta sig, eller var man står just nu. Lärpartnern följer ens utveckling under året, både på företaget och personligt, och kan vara lite som en stöttepelare när det känns tufft eller när man bara känner att man behöver prata av sig om någonting.


Gemenskapen på Matix är något som ofta lyfts upp och även fast man skulle kunna vända sig till vem som helst i klassen kan det vara skönt att känna att det finns en mindre grupp att vända sig till för att bolla idéer och funderingar eller för att skriva till i lite smått panik klockan 9.14 när man undrar var sjutton zoom-länken till föreläsningen finns. Kanske att det också varit extra skönt detta året när så stor del varit på distans och man inte kunnat ställa spontana frågor på samma sätt eller prata av sig på raster.


Ett Matix-år kan vara utmanande på olika sätt med nya intryck, ett annorlunda kursupplägg och att två dagar tillbringas på ett partnerföretag. Då kan det kännas extra skönt att veta att man har många smarta kompisar i klassen som stöttar, utmanar och som upplever ungefär samma saker som dig.


Ha det fint!

Anna


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page