top of page
  • Skribentens bildAdmin

Klassgemenskapen på Matix

Hej!


Jag heter Adam och har nöjet att vara en del av årets Matix-klass. Jag tänkte berätta om den unika klassgemenskapen som finns på programmet. Universitet för mig har bestått av stora klasser och liten sammanhållning. Innan Matix pluggade jag kandidaten här på Handelshögskolan i Göteborg med 279 andra studenter. Det var helt omöjligt att lära känna alla och man höll sig mest till samma människor hela tiden. Jag är väldigt glad över de relationer jag skapade under kandidaten men det är parodiskt att se hur dålig koll man hade på sina andra klasskamrater. Jag kommer till exempel ihåg när jag började jobba extra på en bank här i Göteborg. Jag hade uppstart tillsammans med en annan kille, efter 30 minuters snack insåg vi att vi gått i samma klass i 2 år utan att känna igen varandra (pre pandemi, så vi kunde inte skylla på det).

På Matix är allt detta väldigt annorlunda. Matix består av 30 ambitiösa studenter med stort engagemang. Under min tid på utbildningen har jag verkligen känt att vi tar oss an året gemensamt. Vi tävlar inte mot varandra utan är ett lag tillsammans. Detta är inte något som bara blivit, utan något som både vi Matixare och kursledningen har kämpat för.

Mitt lärteam "Green Street Hooligans" på middag

Kursledningen skapade alla förutsättningar för oss i början av utbildningen att komma ihop som en klass. Trots pandemi fick de dispens för gemensamma klassaktiviteter som startade året. De introducerade oss för alumner som gav oss inspiration för hur vi kan bygga denna gemenskap. De parade även ihop oss i lärteam och med lärpartners som man har uppgifter tillsammans med och ofta kommer väldigt nära.


En av de första dagarna under utbildningen!

Vi har även gjort så otroligt mycket roligt tillsammans utanför utbildningen för att komma varandra närmare. Vi har haft SPORTix - ett initiativ där vi kör idrottsaktiviteter tillsammans, allt från utomhusträning till badminton. Vi har AWix - som det låter, återkommande AW’s tillsammans under året. Vi har FESTix- som arrangerat flera sittningar både för oss själva och tillsammans med alumner. Vi har varit i Sälen tillsammans som ni kan läsa om i ett tidigare inlägg. Listan kan göras lång, jag kan iallafall säga att en månad in på Matix hade jag varit med på mer aktiviteter än vad jag var under hela min kandidat.

Sammantaget så kan jag konstatera att sammanhållningen som finns på Matix är helt unik för ett universitet. Det känns mer som en gymnasieklass, utan problem med åldersgränser ute. Tips till kommande Matixare, var med på så mycket som möjligt. Jag förstår att det ibland kan kännas tradigt att springa runt på stan och rekonstruerar scener från Titanic men det kommer vara värt det. Den stöttningen man får av sina klasskamrater har hjälpt mig otroligt mycket. Oavsett om det gäller en skoluppgift, ett projekt på partnerföretaget, en kommande jobbintervju eller något personligt så vet jag att det finns folk i klassen som jag både kan och vill prata med det om.

Kort sammanfattat, sök Matix!


Ha det gött// Adam

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Коментари


bottom of page