top of page
  • Skribentens bildMatix

Här är vi, årskull 22/23!

Hej på er!


Äntligen är det dax för oss att publicera första inlägget! Här på bloggen kommer ni kunna följa vårat år på Matix, och vi hoppas ni kommer få en bra inblick i hur det är att läsa Matix och oss som klass! Vi kommer berätta om klassgemenskapen, vad vi gör om dagarna, personliga reflektioner och mycket mer.


Det är snart två månader sedan vi började och vi är alla överens om att det varit en otroligt rolig start med mycket fokus på att lära känna varandra. Vi har även hunnit börja på våra partnerföretag och snart gått igenom första modulen i skolan.


För att ni ska veta vilka vi är tänkte vi börja med en kort introduktion av oss själva och vårt partnerföretag. Vi är 30 individer som kommer från olika bakgrunder och vi alla har matchats med unika företag, den perfekta mixen helt enkelt! Presentationerna är i ordning gentemot bilden som ni ser.


Ha en fin höst så länge så hörs vi här snart igen! <3

//Matix 22/23Jag heter Fabian Nilzén, jag är 22 år och kommer ifrån Oskarshamn. Innan jag började Matix pluggade jag ett program som heter Sustainable enterprise development på JIBS i Jönköping. Mitt Partnerföretag heter Beyond budgeting institute som är ett managementkonsult-bolag med fokus på internationella kunder!


Alicia Wiberg, 24 år från Hässleholm. Jag läste min kandidat på Högskolan Kristianstad med inriktning international business and marketing. Mitt partnerföretag heter JC Gravyr & Tryck och är ett tillverkningsbolag i Majorna som producerar skyltar för offentliga byggnader, tillverkningsindustrin samt butik och privatpersoner.


Isabelle Radtke, 24 år från Göteborg. Innan jag kom in på Matix studerade jag Bygg- och fastighetsekonomi i Halmstad. Mitt partnerföretag SITAB är ett distributionsföretag. Det är ett personligt företag som erbjduer sina kunder ett komplett utbud av filter och tillbehör till alla typer av motorer samt applikationer inom skepps- och industriteknik.


Louise Forsby, 26 år och kommer från Kalmar. Innan jag började Matix studerade jag Internationella Marknadsföringsprogrammet på Halmstad Högskola. Mitt partnerföretag, Saveabl., erbjuder sina kunder en vegetarisk matkasse, baserad på räddad mat och som endast tar 15 minuter att tillaga!


Mitt namn är Julia Airey, jag är 24 år gammal och är uppvuxen i Kungsbacka. Jag har tidigare läst Textilekonomprogrammet på Textilhögskolan i Borås. Jag är nu på mitt partnerföretag Lumeo Technology AB som arbetar inom bärbar teknik (wearables), smarta textilier och IoT-branschen.


Johanna Arnborger, 29 år. Jag är född i Motala och efter att ha testat många olika ställen i världen hamnade jag i härliga Göteborg. I ryggen har jag en kandidatexamen i företagsekonomi och några års jobberfarenhet inom redovisning. Mitt partnerföretag heter Healsafe, ett företag som jobbar nära sina kunder och med grund i forskningen. De gör inredning som ska vara läkande och säkra, i miljöer såsom fängelsen, vårdinrättningar och socialhem.


Hugo Gislén 27 år från Göteborg. Jag har pluggat internationell marknadsföring på högskolan i Halmstad! Jag har blivit matchad med partnerföretaget Insert Coin som är verksamma inom gamification branschen, vilket jag har ett tidigare intresse av! Deras affärsidé är att implementera gamification hos företag som har någon slags digital plattform


Anna Isacson, 25år. Uppvuxen i Göteborg men flyttade till Uppsala för en kandidat med inriktning Management & Control. Mitt partnerföretag heter Zitac Consulting och är ett IT konsultbolag som erbjuder lösningar inom IT säkerhet samt IT Service Management & Automation.


Carolina Linde, 24 år. Född i Norge men uppvuxen i Norrköping. Innan Matix läste jag jag ekonomie kandidatprogrammet på Handelshögskolan och hade inriktningarna Företagsekonomi/Management. Mitt partnerföretag heter Nexer Infrastructure AB och är en del av Nexer Group. Nexer är ett konsultbolag som fokuserar på IT tjänster inom support, drift och infrastruktur.


Mitt namn är Amanda Alm och jag är 23 år gammal och uppvuxen i Dalaskogarnas hjärta - Falun. Jag flyttade till Göteborg hösten 2019 för att läsa min ekonomie kandidat med inrikning management. Därefter blev Matix ett självklart val för att fördjupa mig inom ledarskap. Mitt Partnerföretag heter Magilo och arbetar som Data managementkonsulter.


Mona Al Moulla, 22 år från Örnsköldsvik. Innan Matix läste jag Marketing Management på Jönköping International Business School och International Marketing på IQS School of Management i Barcelona. Mitt partnerföretag är pinDeliver som effektiviserar och digitaliserar leveransprocesser med en molnbaserad leveransplattform för att skapa full kontroll över transportkedjan.


Hanna Gärdhagen, 24 år. Jag växte upp i Göteborg men flyttade till Jönköping för att ta min kandidat inom marknadsföring. Mitt partnerföretag är Fiwe systems and consulting som erbjuder digitala lösningar för att minska gapet mellan säljare och kund.


Sofia Tennek, 26 vårar. Född och uppvuxen i Helsingborg. Läste tidigare på ekonomprogrammet här på Handelshögskolan i Göteborg med inriktning inom management. Befinner mig på mitt partnerföretag WeAudit AB, som är en revisionsbyrå.


Viktor Gustafsson, 24 år gammal. Född och uppvuxen i Ulricehamn. Innan Matix läste jag en kandidat i företagsekonomi med inriktning management på Handelshögskolan i Göteborg. Mina partnerföretag heter Power House och Power Tech, där huvudfokus ligger på Power Tech. Företaget konstruerar el- eller hybridlösningar till både land och vattenbaserade projekt.


Alva Lindqvist, 23 år gammal och kommer från Arvika. Innan Matix läste jag ekonomprogrammet med inriktning Management och organisationsteori på Handelshögskolan här i Göteborg. Mitt partnerföretag är PS Partner och det är ett rekryteringsbolag nischat mot att hjälpa andra företag tillsätta chefspositioner och specialister.


Maja Högeryd, 31 år, bor i Göteborg. Har tidigare läst fristående kurser på Göteborgs universitet med inriktning på Coorporate Sustainability. Mitt partnerföretag är ett IT-bolag som heter iCore Solutions AB, där jag under året främst kommer arbeta med frågor inom People&Culture.


Adam Johansson, 25 år gammal och kommer från Borås. Jag läste till civilekonom i Växjö och arbetade sedan därefter i Stockholm ett år som konsult. Mitt partnerföretag, RCL Holding är ett Investmentbolag som investerar branschöverskridande i rörelsedrivande bolag, bedriver handel med värdepapper och corporate finance verksamhet.


Mitt namn är Emilie Westerberg, 24 år. Ursprungligen från Stockholm men har nu bott i Göteborg i tre år. Har pluggat det Samhällsvetenskapliga miljövetarprogrammet (SMIL) med inriktning företagsekonomi på Handels i Göteborg. Mitt partnerföretag heter emigreat och är en tech startup med syftet att underlätta relokalisering ("relocation simplified").


Jag heter Tova Mårtensson, är 23 år gammal och uppväxt i Västerås! Under min kandidat läste jag programmet Enterprising and Business Development i Växjö och har nu flyttat till Göteborg för att läsa Matix! Mitt partnerföretag heter Fore Development och arbetar som konsulter inom mjukvaruutveckling.


Simon Alderblad, 24 år gammal och uppvuxen på Hälsö strax utanför Göteborg. Jag har tidigare pluggat en ekonomie kandidat med inriktning hållbarhet i Jönköping. Mitt partnerföretag är Preopening Holding AB som är ett ägarbolag för tre andra bolag verksamma inom besöksnäringen med högt fokus på utveckling av hotell- och restaurangbranschen.


Lovisa Wallentin, 23 år gammal, född och uppvuxen i Jönköping. Har även studerat min kandidat i Jönköping, där jag läste ett program som heter Marketing Management. Mitt partnerföretag heter Consilium Safety Group och dem arbetar med säkerhetslösningar för brand och gas inom olika segment, men är störst inom den marina sektorn.


Jag heter Andrea Axelsson och är en 24 åring från Stockholm. Flyttade till Göteborg för lite mer än 3 år sedan för att plugga SMIL-programmet här på Handels. Mitt partnerföretag är Oddwork som jobbar både med rekrytering och employer branding.


Mathilda Abrahamsson, 23 år och är uppvuxen i Hindås som ligger lite utanför Göteborg. Läste Bygg- och fastighetsekonomprogrammet i Halmstad med inriktning ledarskap. Mitt partnerföretag heter Infracom Group och arbetar inom Tele och IT branschen. Infracom levererar helhetslösningar till företagskunder – alltifrån bredband, telefoni, hemsida, digital arbetsplats och mycket mer.

Oskar Hilmersson 24 år från Strömstad. Innan jag började på matix studerade jag ekonomi programmet på linneuniversitetet i Växjö. Jag kommer under detta matix året att utföra min praktik hos Go North, deras affärsidé bygger på att dem köper upp varumärken på Amazon med syftet förbättra deras försäljning.


Emma Wergeland, är 24 år och uppvuxen i Göteborg. Jag har tidigare läst företagsekonomi med inriktning management på Uppsala universitet. Mitt partnerföretag heter ETP och utvecklar elektriska lösningar för mobila fordon och maskiner.


David Bergmar 27 år och född och uppvuxen i den östgötska staden Vadstena. Pluggade tidigare ekonomikandidat i Karlstad men jobbat inom bank/revision de senaste åren innan jag valde att plugga Matix. Mitt partnerföretaget Cactus Rail sysslar med driftstyrningssystem till samhällsviktiga verksamheter.


Elsa Wedebrand, 24 år gammal och är ursprungligen från Göteborg. Jag studerade min ekonomikandidat på Handelshögskolan här i Göteborg. Mitt partnerföretag är Weissenreider & Co som jobbar med kapitalallokering, dvs gör det möjligt för kapitalintensiva företag att förbättra beslutsfattandet vad gäller tillgångar och generera ett större kassaflöde.


Aida Komić, 22 år och kommer från Ljungby. Innan Matix läste jag en kandidat i företagsekonomi med inriktning management på Handelshögskolan i Göteborg. Mitt Partnerföretag heter Muli Collection och de säljer egendesignade smycken.


William Nilsson, 24 år från Vetlanda. Pluggade Enterprising and business development i Växjö. Mitt partnerföretag är Out of Home som är en e-handelsgrossist.


Mitt namn är Markus Magnusson, en Malmö-påg som ständigt är på jakt efter nya utmaningar. Trots mitt påtagliga ursprung läste jag min kandidat inom Enterprising and Business Development på Linnéuniversitetet i Växjö. Jag har under året fått förmånen att arbeta med två partnerföretag, SAC och Effekta som båda är etablerade aktörer inom brand och säkerhetsbranschen. Vi erbjuder systemlösningar för utrymning och är ledande på den nordiska marknaden för talat utrymningslarm. I en värld där säkerhetsrisker ständigt ökar och där människans trygghet blir alltmer hotad bidrar företagets erbjudande till att rädda liv.1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 comentario


Vi söker nya analytiker till www.aktiekollen.se

Me gusta
bottom of page